Amerikan Uzay Ajansı NASA’dan bilim insanları gelecek 10-20 yıl içinde uzaylılarla tanışacağımızı tahmin ettiklerini açıkladı.

EN GEÇ 20 YIL İÇİNDE Hürriyet'in haberine göre NASA’nın önde gelen bilim insanlarından Ellen Stofan, Washington’da yaptığı konuşmada, “Gelecek 10 yıl içinde Dünya dışında yaşam olduğuna dair güçlü verilere ulaşacağımıza ve 10 ila 20 yıl içinde de kesin kanıtı elde edeceğimize inanıyorum” dedi.

"NEREYE BAKACAĞIMIZI BİLİYORUZ"

Stofan, “Nereye bakacağımızı biliyoruz, nasıl bakacağımızı biliyoruz ve büyük oranda bu arayışta ihtiyaç duyulan teknolojiye de artık sahibiz” dedi. NASA’nın Heliofizik Bölümü Direktörü Jeffrey Newmark da, “Artık soru uzayda yaşam bulup bulmayacağımız değil, bu yaşamı ne zaman bulacağımız” dedi. Newmark, “Ancak burada küçük yeşil adamlardan değil, mikroplardan bahsediyoruz” diyerek sözlerine devam etti.

GİZEMLİ MESAJIN KAYNAĞI UZAYLILAR MI? KUR'ANDA UZAYLILAR

Uzayda hayat var mı sorusunun en güvenilir cevâbı , hiç şüphesiz, Mûcize olduğu kanıtlanmış olan, kendisinden başka tanrı olmayan Allâh’ın kitabı Kurân’dadır. iki âyette açıkça bildirilmiştir, uzayda hayat vardır . 1- Kur’ân’ın 16’ncı sûresi olan Nahl sûresinin 49’uncu âyeti : “ve Allâh’a secde eder ne (var) göklerde ve ne (var) yer(yüzün)de dâbbeden (kımıldayandan, canlıdan) ve melekler ve onlar büyüklenmezler .” 2- Kur’ân’ın 42’nci sûresi olan şûrâ sûresinin 29’uncu âyeti “ve O’nun (Allâh’ın) âyetlerinden (belirtilerinden) , yaratılış (tarz)ı gökler ve yer(yüzünü)n ve ne yaydı o ikisinde dâbbeden (kımıldayandan, canlıdan) ve o (onların)toplanmalarına dilediğinde kadîr (çok iyi ölçüler koyan) .”

Editör: İbrahim Halil Aksoy