Son günlerde Suriyeli mültecilerin gördükleri muameleleri unutturacak görüntü büyük alkış aldı. Dünyanın sayılı birkaç karaciğer nakil hastanesinden birisi olan Turgut Özal Tıp Merkezi’nin Karaciğer Nakil Enstitüsü Bölümü Başkanı olan Sezai Yılmaz, başarılı bir operasyonla hayata döndürdüğü minik hastası Suriyeli Hamza Abaküse’ye Yeni Malatyaspor forması hediye ederek, iyileşme sürecinde moral vermişti.
Hamza Abaküse, Sezai Yılmaz’ı unutmadı ve sürpriz bir ziyaret yaptı. İki yıl önce başarılı bir şekilde ameliyat ederek hayata tutundurduğu 7 yaşındaki Suriyeli Hamza Abaküse, önceki gün Sezai Yılmaz’ı üstünde Yeni Malatyaspor formasıyla ziyaret etti.
Minik Hamza’nın Yılmaz’a çiçek verip teşekkür ettiği anda salonda duygulu anlar yaşandı.



PROF.DR. SEZAİ YILMAZ: “UMARIM, AYLAN BEBEĞİN HAZİN FOTOĞRAFIYLA AYAĞA KALKAN DÜNYA BU FOTOĞRAFLA UMUT BULUR”
Ziyaretin kendisini oldukça mutlu ettiğini belirten Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “Umarım, Suriyeli Aylan bebeğin hazin fotoğrafıyla ayağa kalkan dünya, Malatya'da çekilen bu güzel fotoğrafla umut bulur” dedi.
Hamza’nın ziyaretinin kendisi için güzel bir sürpriz olduğunu kaydeden Yılmaz, “Minik Hamza bana güzel bir sürpriz yaptı. Kendisine başarılı bir operasyonla nakil yapmıştık. İyileşme sürecinden Yeni Malatyaspor’un formasını kendisine hediye ettim ve o da ‘Bundan sonra ben de bu takımın taraftarıyım' dedi. 2 yıl sonra Hamza’yı hediye ettiğim formayla karşımda görünce çok mutlu oldum. Umarım, Suriyeli Aylan bebeğin hazin fotoğraflarıyla ayağa kalkan dünya, Malatya’da çekilen bu güzel fotoğrafla umut bulur” diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy