Basın açıklamasında; 

Bugün Pütürge İlçesi, Bölünmez Köyünde, Sandıkta görevli arkadaşlarımıza yapılan silahlı saldırı sonucu Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş hayatını kaybetmiş, Ali Aktaş’ta yaralanmıştır.

Yerel seçimlere giderken, kullanılan ağır dil bu sonucu hazırlamıştır. Hiçbir sorumluluk duymadan, “Vatan haini” “terörist” demekten kaçınmayan sürekli tahrik edenler nasıl bir faciaya neden olduklarını acı bir tecrübeyle görmüş oldular.

Seçimi savaş gibi görenler, yarattıkları dehşetin farkına vardılar mı bilemiyoruz. Pütürge’de meydana gelen olayların sorumluları sadece silahı ateşleyenler değil, günlerce, aylarca tahrik edip bu sonuca katkı sağlayan kişilerin olduğu unutulmamalıdır.

Bir siyasi partinin görevlileri, açıktan oy kullandırmak gibi, yasalara aykırı bir davranış içerisine girmeleri sonucu bu elim olay meydana gelmiştir.

Hiçbir seçim halkı bölmeye, parçalamaya, birbirine düşman etmeye değer mi? Hiçbir makam ve mevkii bir insanın bir damla kanına karşılık gelir mi?

Arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Silahlı saldırıda yaralanan arkadaşımıza da acil şifalar diliyorum.

Bütün arkadaşlarımızı sakin ve sorumlu hareket etmeye, tahriklere kapılmamaya çağırıyorum." ifadeleri kullanıldı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy