Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yaptığı konuşmada, “Bundan beş yıl önce Esenlik Genel Müdürü olarak MÜSİAD’ın dost meclisine konuk olarak katılmıştım. MÜSİAD bizim düşündüklerimizi hayal ettiklerimizi önümüze getiren bir kuruluştur. Bu göreve geldiğimde MÜSİAD Başkanıma şunu söyledim, MÜSİAD’ın yapacağı, hazırlayacağı program ve projelere ile ilgili çalışmalarda Yeşilyurt Belediyesi olarak destek olacağız, katılım göstereceğiz, dedim. Başbakanımızın da söylediği gibi MÜSİAD bizim danışma ekibimizdir. MÜSİAD’ın bize rehberlik etmesi lazım. Yapacağımız hizmetlerde yolumuza ışık olması lazım” ifadelerini kullandı.


Başkan Polat, “Her şeyden önemlisi, beraber çalışacağınız ekibinizi iyi oluşturmanızdır. Takım oluştururken en çok dikkat ettiğim ‘Takımın hızını önde giden belirler’ sözü olmuştur. Ehil insanlarla çalışmak önemlidir. Belediyemizde beş başkan yardımcımız var. İki şirketimiz ve 26 birim müdürlüğümüz var. Çalışan ekiplerimiz işine şevk ve arzuyla bakıyor. Yeşilyurt Belediyemizde birimlerimizi belli bir noktaya taşıdık. Kadro ve fiziki yapılanmamızı büyük oranda tamamladık" dedi.


Temizlik anlamında fark ortaya koyduklarını vurgulayan Polat, "Çöplerimiz yollara değil, yer altı konteynırlarına atılacak. Yerinde ayrıştırma ile çöpler toplanırken ayrıştırılacak. Bu ay içerisinde gerçekleştirdiğimiz projemiz olan 30 günde 30 parkın temelini atıyoruz. Yeşil Konaklar, kadın yaşam merkezi, gençlik merkezleri gibi sosyal ve kültürel çalışmalarımız devam ediyor. 30 günde, 30 park ile yetinmeyip 40-50 arası parkı Malatya halkımıza kazandıracağız. Bu parklarımızı en hızlı şekilde hizmete geçireceğiz. Bu sene sonunda 25 den fazla parkımızı faaliyete geçireceğiz. Malatya’mız için hep birlikte aynı yöne dönüp aynı hedefe doğru koşmalıyız. Çok hızlı bir 6 ay geçirdik. Geri kalan dört buçuk yılımız da bu kadar hızlı geçecektir’’ dedi.


“MÜSİAD’IN ÖZEL OKUL PROJESİ VAR”
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise, “Her ay düzenlediğimiz Dost Meclisinin hedefi MÜSAİD üyelerimizle kaynaşma, bölgedeki belediye başkanlarımızın, kamu kuruluşlarının, STK’ların çalışmalarını takip etmektir. Dost Meclisinin bugünkü konuğu olan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğut Polat, beni MÜSİAD’a ısındıran çok değerli büyüğümüzdür. Dost meclisi programımızın MÜSİAD’A ve Malatya’mıza hayırlar getirmesini diliyorum. MÜSİAD heyeti olarak Başbakanımıza yaptığımız ziyarette söylediği “MÜSİAD bizim için bir danışma kuruludur. Bundan sonra yapacağımız bütün faaliyetlerde icraatlarda MÜSİAD’ın görüşlerini alacağız. Biz her türlü destek vermeye hazırız” sözleri bizim sorumluluğumuzu bir kat daha arttırmıştır. MÜSİAD Türkiye genelinde başka bir isim altında özel okul açma projesi var. Bununla alakalı ön çalışma hazırlanarak Milli Eğitim Bakan Yardımcısına teslim edildi” şeklinde konuştu.


Ev sahipliği için MÜSİAD’a teşekkür eden Polat’a, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin tarafından plaket takdim edildi. Yapılan sunumdan sonra soru cevap şeklinde program tamamlandı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy