TBMM İdare Amiri ve Malatya Ak Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“18 Mart 1915 yılında tam 100 yıl önce, dünyada güçlü çok sayıda ülke birleşerek, sömürgelerinden de asker toplayarak üzerimize yürüdüğü bir zamanda milletimiz kenetlenerek, sayı ve teknik imkânları kat kat üstün düşman kuvvetlerini sarsılmaz iman ve azimleriyle dize getirmiştir” diyen Öz, şöyle devam etti:

Çanakkale Zaferi; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arabıyla bu coğrafyada yaşayan insanların, birlik ve beraberlik duygularıyla bir araya geldiklerinde neler yapabileceğinin en güzel örneğidir. İman dolu göğüslerini siper ederek Çanakkale’yi geçilmez kılan bir ecdadın torunları olarak Çanakkale savaşının tarihî, siyasi ve askeri muhteviyatını daima hafızamızda canlı tutmak zorundayız. Bu kapsamda her ilimizin görünür bir yerinde, kamu kurumlarında, kültür merkezlerinde, eğitim kurumlarımızda Çanakkale ruhunu yansıtacak materyallerin yer almasını sağlamalıyız. Çanakkale Zaferini Anma Günü ile birlikte Şehitler Günü olarak da andığımız bu anlamlı gün münasebetiyle, başta Çanakkale olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sağ olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: İbrahim Halil Aksoy