Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Tüm kadınlarımızın bu gününü kutluyorum. Sabır, sevgi, şefkat, merhamet, fedakarlık gibi kavramların karşılığı olan kadınlarımız, maalesef toplumda ötelenmeye, itilip-kakılmaya, şiddet ve tacizlere maruz kalmaktadırlar.

Ailenin temel taşı olan kadınlarımızın, erkekler ile birlikte bir yandan üretim ve kalkınmaya destek olurken, bir yandan da ailenin sorumluluğunu üstlendiklerini görüyoruz.

Kadın, İslam ve Türk toplumunda her zaman müstesna bir yerde olmuştur. Peygamberimiz Hz. Muhammed (as) “Cennet annelerin ayakları altındadır.” sözleri ile kadının toplumdaki yerini net bir şekilde ortaya koymuştur.

Kurtuluş savaşımızda, kadınlarımızın kahramanlıklarını, destansı mücadelelerini hepimiz biliyoruz.

Maalesef son yıllarda ülkemizde yaşanan birtakım olumsuzluklardan en çok kadınlarımız ve çocuklarımız etkilenmektedir. Ekonomik koşulların ağırlaştığı bu dönemde en fazla fedakarlık yine kadınlarımıza düşmüştür.

Bu kötü günlerin sona ereceğine inancım tamdır. Yaklaşan yerel seçimlerde, kadınlarımız bu kötü gidişata “Dur” diyecek, sorunlarını çözecek yönetimleri iş başına getireceklerdir.

Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bir kez daha kutluyorum.

 

Osman Cemali MARASALI

Saadet Partisi Mlt. B.Şehir Bel. Adayı

Editör: İbrahim Halil Aksoy