Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Yeşilyurt’a bağlı Şahnahan ve Tepeköy mahallelerinde düzenlenen ev toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Sorun sıkıntı ve talepleri dinleyen Marasalı, yerel seçimlerde destek istedi.

 

“ÖNÜMÜZE YEM ATIYORLAR”

Saadet Partisi’nin başka partilerle ittifak yaptığı iddialarına cevap veren Marasalı, Saadet Partisi genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan övgüyle bahsetti, aday olma sürecini anlattı.”Marasalı, “15 sene içerisinde Malatya’yı AK Parti yönetti, tüm Türkiye'nin illerini olduğu gibi. Fakat maalesef geldiğimiz noktada aşırı derecede bir borç yükü, kırılan gönüller, israf, ekonomiyi iyi idare edememe, hizmette, istihdamda, işe alımlarda adaletsizlik, her noktada adaletsizlik insanların gönülleri kırıldı bu gönülleri yapmak lazım, yeniden gönülleri tamir edeceğiz. Bunu söyleyemedikleri zaman HDP ile ittifak yaptı diyorlar buna bir tek cevap vermek lazım. Bizim halkın gerçek gündem ile konuşmamız için önümüze yem atıyorlar, bizim bununla uğraşmamızı istiyorlar biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Beni biliyorsunuz, benim ailemi tanıyorsunuz benim HDP ile şunla bununla herhangi bir işim olmayacağını Allah şahit hepiniz benden iyi bilirsiniz. Ben genel başkanıma kefilim genel başkanım yaşına kadar İstanbul'da yaşamış dürüst İngiltere'de dahi dinini muhafaza etmiş, İngiltere'de dahil 1950'lerde 60'larda insanların 'Müslüman’ım' demeye utanıp korktuğu zamanlarda bile İslami öğrenciler derneklerinin federasyonlarını İngiltere'de kurmuş, onun başkanlıklarını yapmış bugüne kadar da hiçbir yere sapmadan Erbakan hocanın arkasında durmuş bir adam. Biz burada varlığı değil yokluğu konuşuyoruz yani Saadet Partisi bize ekmek, su verdiği için, ihale verdiği için değil Saadet Partisi'nde inancımız gereği, davamız gereği durmamız gerektiği için duruyoruz yoksa bizim başka bir şeyimiz yok. Türkiye siyasetinde belki ve ilk defa ben bunu söyledim çıktığım gün beni aday gösteren arkadaşlara da dedim ki arkadaş bakın bu işi benden daha iyi yapabilecek insanlar var ama bu insanlar bugün korktukları için hapiste tehdit edildikleri için işinize ket vurulur, çocuğunuz işten atılır, şu iftiraya uğrarız, bu şekilde sabote edilir dedikleri için aday olmadılar. Ben bütün bunlara göğüs geriyorum Allah rızası için hakkı söylemek için aday oldum.” diye konuştu.

 

“YAPILAN HİZMETLERİN BELGELERİ ELİMDE”

Marasalı, yerel yöneticileri sert bir dille eleştirerek, yapılan hizmetlerin belgelerinin kendisinde olduğunu söyledi. Marasalı, “Devlet fakirine, fukarasına bakmak zorundadır ama ben fakirimin fukaramın sayısını arttırdım diye övünemezsin, fakirin fukaranın sayısını azalttın diye övünürsün. Geçenlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı bunu ilan ediyor 'sosyal yardımlaşmada alınan ücretleri arttıracağım' diyor. Bu memlekette sosyal yardımlaşmadan 30 bin insan faydalanıyorsa dön deki 'ben önümüzdeki 5

yıl içerisinde 75 bin aileyi 70 bine düşüreceğim 65 bine düşüreceğim', ben iş imkanı sağlayacağım dersen başarı budur. Çıktığımız günden beri seçimlerde şöyle bir şey söyleniyor, diyoruz ki her birimiz araba gezdireceğimize, her birimiz bayrak yarışına gireceğimize ya da belediye bütçesinden trilyonlarca parayı seçim yatırımı olarak harcayacağınıza buyrun er meydanına çıkalım, televizyonda gazeteciler veya halk bize sorularından sorsun biz de onların cevaplarını verelim. En doğru cevabı, en iyi cevabı kim veriyorsa halkın gönlüne, gözüne, işine kim hitap ediyorsa o bu yarışta galip gelsin istiyoruz ama maalesef gelmiyorlar. Dolayısıyla biz de yaptıkları yanlışlıkları kendilerine güzel bir üslupla ifade ediyoruz, hakaret etmiyoruz, yalan söylemiyoruz, iftira atmıyoruz. Fakat bizim televizyonlarda ifade ettiğimiz hususları bu kardeşlerimiz televizyona çıkarak 'yalan söylüyor, iftira atıyor' babında dile getiriyor. Ben yalan söylemekten Allah'a sığınırım fakat herkes karşıdakini kendisi gibi bilir. Dolayısıyla bunun yalan mı iftira mı olduğunun belgesi bizde var. Yol yaptık diyorlar yolun belgesi bende var televizyonda anlattım ama çok daha detaylı belgesini nasip olursa basın mensuplarına bizzat dağıtacağım. Başka yaptık dedikleri hizmetleri aslında başkalarının yaptığını, devletin yaptığını, devletin yaptığı yatırımları da biz yaptık diye halka sattıklarını, belediye bütçesinden yapılmış gibi lanse ederek 375 trilyonla 1,5 katrilyonluk iş yaptık diyerek milletin kafasını bulandırdıklarını, bu millete kalem kalem izah edeceğiz. Dahası halka kendilerini belediyenin 750 trilyon lira borcu var Malatya belediyesi batık, 'bizim borcumuz yok, kasamızda da 30 trilyon lira para var' diye satıyorlardı. Söyleye söyleye sonunda İtiraf ettirdik 'belediyemizin borcu var' dediler ama 'karşılığında bizim alacağımız var' diyorlar. 'Ey mübarek alacak defterin de var mı?' diye adama sorarlar. Belediyenin alacağı olur mu, belediye esnaf mı, belediye alacak defteri tutar mı? Belediyede her şeyi keştir, her şey nakittir. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız bunu da bilmeyecek kadar vizyonsuzlardır, gafillerdir dolayısıyla Büyükşehir ağırlığını kaldıramayacak yapıdadırlar.” şeklinde konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy