Malatya ÖĞ-DER  olarak 2019-2020 eğitim – öğretim yılının hayırlı olmasını Allah’tan diliyoruz. 9 Eylül’de ziller çaldı. 18 milyon öğrenci ders başı yaptı. 1 milyon öğretmen öğrencilere gerekli eğitim ve öğretimi vermek için çaba sarf edecek. Eğitim; Bireyde istendik kalıcı davranış değişikliğidir. Öğrencilerde olumlu davranış değişiklileri ortaya çıkarmaktır. Öğretmenler olarak bizler fedakar, özverili, dersini sevdiren eğitimciler olacağız.


Eğitim en önemli meselemiz olmalıdır. Ailede eğitim, yaygın eğitim,din eğitimi, görsel ve yazılı medyanın olumlu –olumsuz katkısı gibi kurum ve kuruluşların verdiği eğitimleride incelememiz gerekir.Topluma baktığımızda; değer yargılarının yok olması, ailedeki parçalanmalar,ideali olmayan ve  sorumluluk almaktan kaçınan gençlik, kul hakkını gözetmeyen  ve adil olmayan yöneticiler eğitimde sorunların büyük olduğunu gözler önüne sermektedir. ÖĞ-DER’in amacı; ÖNCE AHLAK VE MANEVİYATTIR. Dinine, vatanına, topluma ve ailesine faydalı bireyler yetiştirecek öğretmenlerin sayısının artmasını sağlamaktır. Öğretmenlere toplumda maddi ve manevi değerini yeniden kazandırarak  topluma yön verecek adil, dürüst ve toplumu kalkındıracak gençler yetiştirmelerini sağlamaktır.


Toplumda gençler diziler ve filmlerdeki karakterleri benimsediğinden olumsuz davranışlar edinmekteler. Bundan dolayı başta ailelere, öğretmenlere, imamlara kısaca tüm eğitimcilere büyük görev düşmektedir. 


Ülkemize ve topluma baktığımızda fikir adamları, şairler, mimarlar yetişmiyor. Hep hazıra konan birilerinden kopyalama yaparak iş yapan insanlar görmekteyiz. Sadece maddiyatı düşünerek maneviyatı yok sayan bir nesil oluşturuldu. Maneviyatla bilgiyi yoğurarak güzel eserler ortaya çıkaran bireyler gerekiyor. Artık Mimar Sinanların, Akiflerin, Necip Fazılların, İbn-i Sinaların , Gazalilerin, Mevlanaların yetişmesi lazım.Vakti geldi geçiyor bile. Bunun için başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitimciler daha fazla çalışarak toplumun kalkınması için çalışması gerekmektedir.


Hz. Ali(r.a) ‘’Öğretmenlik ilahi bir sanattır.’’ Buyurmuştur. Çünkü öğretmen bireye şekil verir. Sanatını iyi icra ederse aile, toplum ve buna bağlı olarak devlet  ihya olur. Öğrencilerin kalbine dokunmalıyız. Onlara güzel örnek olmalıyız. Eğitimcilere düşen görev bizi değerlerimizden, inançlarımızdan koparan sosyal medya, internet, zararlı alışkanlıklardan, yanlış düşünce ve fikirlerden çocukları uzak tutmalıyız. Öğretmenler olarak sosyal etkinlik ve sportif faaliyetler yaparak öğrencileri olumlu davranışlar kazanmasını sağlamalıyız. 


Eğitimde; Milli kültür, dini değerler, tarih şuuru, eğitimin milli ve yerli olması, ibadet aşkıyla çalışan öğretmenlerin olması şart. Ayrıca, SEVGİ-SAYGI-İDEAL-FEDAKARLIK-İLGİ-BİLGİ-AZİM-HEYECAN-GÜVEN VE SABIR eğitimin temel kavramları, yani olmazsa olmazlarıdır.


Ülkemizdeki yabancı ülkelere giden beyin göçünün durdurulması, içimizdeki yabancı ellerin çekilmesi, milli ve manevi değerlere sahip kendi insanlarımızın eğitime kazandırılması umuduyla Rabbim salih nesiller yetiştirmeyi bizlere nasip etsin. 2019-2020 Eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını rabbimden niyaz eder, tüm eğitim çalışanlarına başarılar dilerim.

 

Harun ŞAHİN

 

Malatya ÖĞ-DER Şube Başkanı


Editör: İbrahim Halil Aksoy