MHP’li Yıldız, gazeteciliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu belirterek, demokrasinin yerleşmesinde ancak basın özgürlüğünün korunmasıyla olabileceğini söyledi. Yıldız, “Düşünce özgürlüğünün en etkili aracı olan Türk basınımız insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi önemli bir görevi ifa etmektedir. Zor şartlarda, kamu yararına görev yapan gazeteciler her türlü desteğe ve övgüye layıktır. İlimizde de bu önemli görevi üstlenen değerli basın mensuplarımız vatandaşlarımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunarak, görevini ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmektedir” dedi.


"GAZETECİLİK MESLEĞİ ÖZELDİR"
Gazetecilik mesleğinin zor ve yıpratıcı şartlarına rağmen, üstün bir çabayla Türk toplumuna hizmet eden basın çalışanlarının daha iyi imkanlara kavuşturulmasını ve basın çalışanlarının mevcut sorunlarına çözüm getirilmesi gerektiğini belirten Yıldız, her mesleğin kendine özgü zorlukları olmasına rağmen gazetecilik mesleğinin çok özel bir meslek olduğunu kaydetti.


Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü: 
“Gazeteciler, sürekli stres içinde ve bazı durumlarda can güvenliği tehdidi altında mesleklerini ifa ediyorlar. Günün 24 saati, haftanın 7, yılın 365 günü görev yapıyorlar. Gazetecilik mesleğinin bu zor şartları göz önünde tutularak 1961 yılından beri gazeteciler çalıştığı her yıla karşın 3 ay yıpranma hakkı almaktaydı. Böylece bir basın çalışanı 20 yıl çalışmışsa 5 yıl erken emekli olabiliyordu. Gazeteciler için 2008 yılına kadar uygulanmış olan yıpranma payı, maalesef AKP Hükumeti tarafından 2008 yılında çıkarılan 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 01.10.2008 tarihi itibariyle kaldırıldı. Türk halkını doğru ve tarafsız bir biçimde bilgilendirme adına 24 saat güç koşullarda çalışan basın çalışanlarının yıpranma haklarının ellerinden alınması doğru olmadı. MHP iktidarında basın çalışanlarının yıpranma hakları başta olmak üzere tüm sorunlarına çözüm yolları bulacağımızı şimdiden taahhüt ediyorum”dedi.


"KALEMİYLE GERÇEĞİ YAZAN GAZETECİLERE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYAÇ VAR"
Malatya’nın hem fiziksel hem de sosyal anlamda gelişmesi, hak ettiği hizmetleri alabilmesi için hem yazılı, hem görsel hem de sosyal medyanın daha da güçlü olması gerektiğini belirten Yıldız, tüm medya kuruluşlarının, basın çalışanlarının doğru, tarafsız bir şekilde Malatyalıların gözü, kulağı olması gerektiğini vurguladı. Kalemleriyle gerçeği yazan, kamerasıyla gerçeğe ışık tutan ve fotoğraf makinesiyle gerçeği gösteren gazetecilere her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirten Yıldız, bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tüm basın çalışanlarına hayırlar getirmesini dilediğini sözlerine ekledi.

MHP’Lİ YILDIZ: VİCDANEN UYUYAMAYACAKLAR


Editör: İbrahim Halil Aksoy