Yıldız, Malatya gündemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yıldız, AKP Malatya milletvekillerinin hızlı tren projesinin Mayıs 2014 tarihinde yapılacağını, daha sonra Eylül ayında son olarak da 14 Ocak’ta yapılacağı söylemlerini anımsatarak, “AKP’nin hanımefendi milletvekili hızlı tren projesinin 2018 yılına kadar tamamlanacağını, hizmete gireceğini söylüyor. Önceki gün yapılan AKP Malatya İl Kongresi’ne katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise hızlı tren projesinin 2023 hedefleri arasında yapılabileceğini ifade etti. Daha yapılıp yapılmayacağının kesin olmadığını sadece yapılabilecektir diyor. Hanımefendi milletvekili ise sanki hızlı tren projesi bugün yarın hizmete girecek gibi umut tacirliği yapıyor” dedi.


“MALATYA’NIN ÖNÜNDEKİ ENGEL AKP’DİR”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın kongrede tek bir doğru söz söylediğini belirten Yıldız, o sözün de “Malatya’nın önünün açıktır” söylemi olduğunu kaydetti. Malatya’nın gerçekten önünün açık olduğunu vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti:


Malatya’nın önündeki tek engel AKP iktidarıdır. Malatyalılar AKP’ye o kadar destek verdiler. Karşılığında ne aldılar? Koskoca bir hiçtir. Yıllardan beri Malatyalılar bir çevre yolu yapılmadı. Bir Gaziantep’e, bir Kayseri’ye gittiğimizde aramızdaki farkı açık bir şekilde görüyoruz. Bakan geliyor, Malatya önemli bir şehir. Kuzeyi güneyle, batıyı doğuya birleştirdiğini söylüyor. Madem öyle neden 13 yıl iktidar koltuğunda tek başına oturan ve Malatyalıların yüzde 60’lara varan desteğine rağmen neden bir çevre yolu yapılmıyor? Çünkü AKP iktidarı, Malatya’yı çantada keklik görüyor. Malatyalılar artık çantada keklik olmadıklarını 2015 seçimlerinde göstereceklerine yürekten inanıyorum.”


"2015 YILI ÜLKÜCÜ HAREKETİN YILI OLACAKTIR"
Milliyetçi Hareket iktidarıyla başta Malatya’nın ve ülkenin hak ettiği yere geleceğini belirten Yıldız, bunun yolunun da 2015 genel seçimlerde geçtiğini söyledi. Yıldız, 2015 seçimlerinin hem ülkenin karanlık gidişatına umut olacağını belirterek, “2015 yılı başta Türk Milleti olmak üzere Ülkücü Hareketin yılı olacaktır. 2015 genel seçimlerinde milliyetçi kadroların işbaşında olacağı yıl olacaktır. Milliyetçi kadrolarla birlikte başta Malatya merkez olmak üzere Battalgazi ve Yeşilyurt gibi tüm tüm ilçelerin kalkınacağı dönem olacaktır” dedi.

DARENDE'DE MHP KONGRESİ YAPILDI


Editör: İbrahim Halil Aksoy