Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Eskiköy’e bağlı Kornos Mezrası’nda yazın geri dönerek ekinlerini eken ve hayvancılık ve arıcılık yapan Topal Arslan aileleri, sorunları olduğunu belirtti.


Doğanşehir’e bağlı Eskiköy Kornos mezrasında yıllar önce terör nedeniyle köylüler göç ettirilmişti. Yıllar sonra yeniden mezralarına dönerek tarlalarını işlemeye başlayan köylülerin en büyük sorunu eskiden var olan ancak şimdi kesilen elektrik ve yol sorunu. Eskiden Kornos’ta ikamet eden ve şimdi sadece yazın buraya gelen İbrahim Topal ilgisizlikten yakındı. İbrahim Topal, “1980 li yıllarda olaylardan dolayı Doğanşehir’e göç etmek zorunda kaldık. Arazimiz burada kaldı. Biz Doğanşehir’e gittik. Şimdi geldik, amma evlerimiz harap oldu elektrik direkleri hep sökülmüş. Devlet bize yol yapsa elektrik getirse biz burada tarım ve hayvancılık yaparsak çok iyi olur. Bu araziler bizim.

Arazilerimiz boş kalıyor. Burada hayvancılık çok güzel yapılıyor. Şuanda binin üzerinde küçük baş hayvan burada otlanıyor, bin kovandan fazla arı var. Bu sene suyumuz eksik amma idare eder” ifadelerini kullandı.


Elif Sarıgül ise “Hayvancılık yapıyoruz Elektriğimiz yok, suyumuz bu sene sıkıntılı” dedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy