Ziyarette konuşan MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, muhasebe mesleğinin işletmelerin beyni olduğunu belirterek, yatırım kararlarında meslek mensubu görüşünün önemli olduğunu söyledi. Vergi ödemenin vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden Güngör, bu görevde de muhasebe mesleğinin aracılık ettiğini söyleyerek mesleğin önemini dile getirdi.

Malatya SMMMO Başkanı Ramazan Bozkurt ise, işadamları ile mali müşavirlerin birlikte hareket etmelerinin faydalı olacağını belirterek, meslek mensupları ve mükellefler üzerindeki işlem yüklerinin azaltılması gerektiğini ifade etti. Sık ve çok sayıda beyanname verilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini belirten Bozkurt, “Ba-Bs formları geçici vergi dönemlerine göre düzenlenerek verilmelidir. Artık işlevini yitirmiş olan Son Dönem Geçici Vergi beyanı kaldırılmalıdır. 1 ve 2 No'lu KDV Beyannameleri ile Muhtasar Beyannameler birleştirilmelidir. Ülkemizde vergi politikaları tespit edilirken çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alma politikası esas alınmalıdır. Toplumsal barış da burada yatmaktadır" dedi.

İşadamlarının taleplerinin önemli olduğunu belirten Bozkurt, ziyaretlerinden dolayı MASİAD Yönetimine teşekkürlerini sundu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy