Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Marasalı, seçim çalışmaları kapsamında Malatya Şire Pazarı’nı ziyaret ederek, üretici ve kayısı esnafı ile bir araya geldi. Kayısı ve fiyatı ve kayısının son durumu ile ilgili bilgiler aldı.

“HANGİ PARTİYE OY VERMİŞ OLURSANIZ OLUN, OYUNUZU İSTİYORUM”

Burada konuşan Marasalı, yerel seçimlerin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu ve herkesin oyuna talip olduğunu söyledi. Marasalı, “Bu sonuçta bir yerel seçim bu yerel seçimde biz vizyonlarımızı tartışıyoruz ve en iyi vizyona sahip, Malatya'yı, ilimizi, ilçemizi en çok kalkındıracak olan adaya gidip oyumuzu vereceğiz. Eğer bunlar da siyasi olarak davranacak olursa Malatya 15 seneden beri hepimizin malumu kaybetti. İster muhalif olalım ister iktidar olalım gerçekleri bilelim, hangi partiye oy verirsek verelim ama Allah rızası için birbirimizi sevelim. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu günlerde birbirimize aleyhinde yalanla, gıybetle, iftirayla, algı operasyonları ile yanlış lisanlar kullanmayalım, yanlış algılara kapılmayalım. Biz yanlış algı operasyonlarına şerbetli bir partiyiz. 1970'li yıllarda rahmetli Erbakan Hocamız çıktığı zaman ona eroin kaçakçısı dediler tutmadı, sonra Rusların ajanı Demirel'in oyunu bölmek istiyor dediler o da tutmadı, sonra komünist dediler o da tutmadı, yeşil komünist dediler o da tutmadı, sonra döndüler 5 yaşındaki kızının 18 yaşındaki bir genç ile resmini değiştirip Erbakan hocanın kızı budur diye fotoğraflarını bastılar. Reisi cumhurumuz Malatya’ya geldi Allah kendisinden razı olsun. Bir Cumhurbaşkanı sıfatıyla ne dedi? Dedi ki 'ey Saadet Partili kardeşlerim, HDP’li kardeşlerim, ey CHP'li kardeşlerim oyunuzu istiyorum' dedi. O büyüktür istediyse ben küçüğüm ben de sizden oyunuzu istiyorum. Hangi partiye oy vermiş olursanız olun oyunuzu istiyorum, büyük Malatya'yı, zengin Malatya'yı, eğitimiyle, sanayisiyle, kültürüyle turizmi ile kalkınmış bir Malatya'yı gelin el birliği ile ihdas edelim, gelin elbirliğiyle kuralım.” Diye konuştu.

“BORSALARI MALATYA’YA TAŞIYACAĞIZ”

Şire Pazarı’nın Malatya’nın kalbinin attığı yer olduğuna vurgu yapan Marasalı, şöyle konuştu; “Siz Malatya'nın kalbinin attığı yersiniz burada yılanları değil gerçekleri konuşuyoruz. İhracatı bilen sizsiniz, kayısının fiyatını bilen sizsiniz, ekonominin durumunu bilen sizsiniz. Eğer burada sabah altı da siftah yapıyorsanız ekonomi iyidir, akşam 4 de siftah yapan olursanız ekonomi kötüdür.”

Vaatlerini ve projelerini de anlatan Marasalı, “Belediye bünyesinde az adamla çok iş yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Yaş kayısının borsalara girmesini sağlayacağız. Şire Pazarı'nın yeri ile ilgili olarak arkadaşlarımızla uzlaşacağız, tam bir uzlaşı içerisinde Şire Pazarı'nın gereken yerlere taşınması lazım onu sizinle konuşacağız ve en uygun olanı taşıyıp güzel bir borsa ihdas edeceğiz. Konya'da, Şanlıurfa'da, Çorum'da olan borsaları Malatya'ya

taşıyacağız. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı bundan önceki dönemde devletin kendilerine ekonomiyi kalkındırma görevi vermesini kullanarak soğuk hava deposu işletmelerine ortak oldular, bunun için organizasyon yaptılar gittiler borsayı buraya çektiler TOBB'u buraya getirdiler ve soğuk hava depoları yapılıyor. Ben inanıyorum ki bu soğuk hava depolarının önü açılacak özel sektörde soğuk hava depoları yapmaya başlayacak. Fakat Malatya Belediyesi'ni sadece soğuk hava deposu ile lisanslı depoyu orada tutmakla kalmayacağız. Biz her yıl Organize Sanayi Bölgesi'nde en az 500 kişinin çalışacağı 5 büyük fabrika yapacağız.” ifadelerini kaydetti.

“ŞİDDET SARMALINA BİR DE SAĞLIK ÇALIŞANINA ŞİDDET EKLENMESİN”

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı daha sonra Malatya Tabip Odası’nın ziyaret ederek, Oda Başkanı Dr. Erol Karaaslan ile istişarede bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Erol Karaaslan

“Başarılar dileriz umarız bu seçim bütün ülke için güzel günlere, hayırlı günlere vesile olur, güzel sonuçlar alınır. Uyumlu, olaysız, kardeşlik hukukunun geçerli olduğu bir seçim dönemi yaşanmasını umut eder başkanıma başarılar dileriz.” Dedi.

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı da, “Mart ayı bizim için önemli fakat hocamın açıklaması ile öğrendiğimiz kadarıyla Tıp Bayramı diğer ülkelerin aksine yine bir emperyalizme başkaldırı, bir sivil itaatsizlik eylemi, İngilizlerin İstanbul işgaline karşı bir sivil direnişin başlangıç tarihi. Bu vesileyle Mart ayı 18 Mart Çanakkale Zaferi, 14 Mart tıbbiyelilerin İstanbul'un işgaline karşı bir sivil direnişi, bir başkaldırısı. Tabiplerimizin sadece can kurtardığına değil aynı zamanda vatanı da kurtardığına şahitlik ettik. Allah kendilerinden razı olsun. Biz kendilerinden razıyız, memnunuz. Sağlıkta yaşanan şiddete de dikkat çekmek istiyorum. Kanunlarımız var yoksa başka bir şeyle mi bunun altına inmek lazım ama halkımızdan rica ediyorum, anlayışlı olmalarını tavsiye ediyorum. Ülkede yaşanan şiddet sarmalına bir de sağlık çalışanına şiddet sarmalını eklersek bu hepimize zarar verici bir husus.” şeklinde konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy