Seçimlere kısa bir süre kalan Milli İttifak adayları da Malatya’da, gezilmedik yer çalınmadık kapı bırakmıyor. Her gün esnafları gezerek çözümün Milli İttifak’ta olduğunu söyleyen adaylar, esnafın içine düştüğü bu perişanlıktan anca kendilerinin çıkacağını belirtiyorlar.
Malatya’da Canlı Hayvan Pazar, kesimhane ve Ayakkabıcılar Pazarı’nı gezen Milli İttifak Adayı Osman Cemali Marasalı, ülkenin tarım ve sanayisinin ayaklar altında olduğunu dile getirdi. Beraberinde Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk ile birlikte esnafları dolaşan milletvekili adayı Marasalı, yaptıkları ziyaretlerde ve izlenimlerinde Türkiye’de tarımın gelmiş olduğu noktayı hep birlikte gördüklerini söyledi. “Ülkede tarım ve sanayi ayağa kalmadığı müddetçe bu ülke kalkınamaz” diyen Marasalı, “Biz bugün Türkiye’de askeri ücrete 200 lira zam yapabilir miyiz diye tartışırken yâda asgari ücretliye 1500 lira verir miyiz? Veremez miyiz? Diye konulurken maalesef her yıl bu ülke korkunç rakamları sırf faize veriyor” dedi.


Bugün dünya üzerinde yaşanan ekonomik sıkıntıların ve sosyal buhranların bütün gerekçelerinin bu sıkıntılar olduğunu belirten Marasalı, bu gidişatın ise sistemin değişmesi ile son bulacağı görüşünü savundu. Bu sömürü sisteminin 7 Haziran’da el birliği ile değiştirileceğini belirten Marasalı, “Efendim gücümüz yeter mi dünya Siyonistlerini yenmek için diye düşünebilirsiniz. Gücümüzün yetip yetmeyeceğini bilmiyoruz yalnız Allah bize denemeyi farz kıldı. Bu zulüm sistemini yıkmak için çalışmayı farz kılmış” şeklinde konuştu.


Ziyaretleri sırasında esnafların dertlerini dinleyen Marasalı, “Korkma oyunu ver en kötüsü ben barajı aşamam bu meclis aritmetiği yine olur. Bundan kötüsü olmak çünkü olabileceğimiz en kötü durumdayız zaten şuan. Bu meclis aritmetiği Türkiye’nin başına gelebilecek en kötü meclis aritmetiği zaten” diyerek vatandaşın Saadete oy vermesini istedi.
7 Haziran’da seçimlere 19 partinin katıldığı belirten Marasalı, “Bunların 18’si Avrupa Birliği diyor 1’i İslam Birliği diyor. 18’i ithalat diyor biri üretim diyor. Siz işte buna göre seçiminizi yapacaksınız” dedi.


Kendisinin de işi gereği sektörde olduğu için Türkiye’de hayvancılık sorunlarını çok iyi bildiğini ifade eden Marasalı, “Saadet Partisi olarak Milli Görüş olarak her zaman sanayi ve üretimin artmasından yanayız. Tarımı ve hayvancılığı gelişmeyen bir milletin sermaye birikiminin olması ve sanayileşmesi mümkün olmaz. Bütün bu sorunların temelinde işsizlik gibi bir sorun meydana çıkmaktadır. Biz ülkemizdeki hayvancılığın desteklenmesini istiyoruz, tarımın desteklenmesini, çiftçilerimizin desteklenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.


Tarımda dışa bağımlı olunduğu için bugün ülkede et fiyatının 30 lira olduğunu belirten Marasalı, asgari ücretle çalışan bir insanın ise bu fiyata evine et alamadığını söyledi. Tüm bu sorunları Milli İttifak politikaları ile çözeceklerini söyleyen Marasalı, “Gelin 7 Haziran’da Saadet’e oy verin, gelin bu seçimlere Milli İttifak’ı deneyin. Göreceksiniz ki bu ülke de çare Milli İttifak’ta” diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy