Saadet Partisi Doğanyol’da büyük bir coşku ve kalabalık ile seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

 

Açılışa, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Canbay, Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Saadet Partisi Doğanyol Belediye Başkan Adayı Osman Solmaz, Saadet Partisi Doğanşehir Belediye Başkan Adayı Sinan Erarslan, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılışta konuşan Saadet Partisi Doğanyol Belediye Başkan Adayı Osman Solmaz, “Göreve gelirsek bütün milletimizi kucaklayıp adil ve güzel bir şekilde hizmet edeceğiz. Özellikle Doğanyol hizmetten mahrum kalmış, maalesef hizmet yoktur. Allah nasip ederse görev geldiğimiz takdirde Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız ile birlikte hizmetlerimizi yürüteceğiz” dedi.

 

“CUMHURBAŞKANININ SELAMIYLA MALATYA YÖNETİLMEZ”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise Cumhurbaşkanının selamı ile Malatya2nın yönetilemeyeceğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kaydetti; “31 Mart’ta biz cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz, hükümeti seçmeyeceğiz, milletvekili seçimlerine gidiyormuş gibi gösterenlere, biz Doğanyol’u kimlerin yönetmesi gerektiği ile ilgili bir tercihte bulanacağız. 17 yıldır Malatya’da iktidar partisinin adayları kapı kapı, esnaf esnaf gezerken sıfır borçla belediyeyi devrettik diyemediler. Belediyeye sadece kendi yandaşlarımızı almadık. Anadolu insanını ve Malatyalıları eşit bir şekilde belediyelere aldık diyemediler. Sadece kendimize oy verenlere değil, Malatya’nın tamamına hizmet götürdük diyemediler. Esnaf esnaf, kapı kapı gezerken Cumhurbaşkanının selamıyla bugüne kadar Malatya’yı rezil rüsva hale getirdiler. Ama bu seçimlerde inşallah Malatyalı, Doğalyollu buna dur diyecektir. Cumhurbaşkanının selamıyla Malatya’nın, Ankara’nın selamıyla Doğanyol’un yönetilemediğini çok iyi görüyoruz. Bir parti Kandille iş tutacaksa önce gidip iktidardan icazet almak zorundadır. Çünkü bu iktidar Ankara ile Kandil’i Safa ve Merve tepelerine çevirmiş bir partidir. Dün Habur Sınır Kapısı’ında teröristleri davullarla, zurnalarla bu ülkede misafir eden parti iktidar partisidir. Biz tek başına yerel seçimlerde bin 389 seçim bölgesinin tamamında seçime giriyoruz.”

 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay ise “Hangi görüşten olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun ayrımcılık yapmadık, herkese kardeşçe davrandık. Çünkü bizim inancımıza göre Müminler kardeştir. Görüşü ne olursa olsun, partisi, mezhebi ne olursa olsun ayrımcılık yapmıyoruz, herkese eşit davranıyoruz, kardeşliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Biz

inanıyoruz ki Saadet Partisi iş başına geldiği zaman, yönetimde söz sahibi olduğu zaman ülke normalleşecektir.” Diye konuştu.

 

 

“MALATYA AÇLIK SINIRININ ALTIDA BEYLER!”

Rakipleri ile arasındaki farkı anlatan Saadet partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı da, vizyonunun büyük olduğunu Malatya’ya yatırımcı çekip fabrika açmak istediğini söyledi. Marasalı, “Rakiplerim aramdaki farkı size anlatayım. Billboardlar, winnerler, bunların parasını vatandaş veriyor . Bizim winnerlerin parasını biz veriyoruz. Yani onlar halkın, belediyenin, devletin cebinden seçim çalışması yaparken, biz kendi paramızla seçim çalışması yapıyoruz. Onlar belediyenin billboard parasını, 1 trilyonunu göz göre göre hiç ederken, biz astığımız her pankartın, her billboardın parasını ödüyoruz. Dolayısıyla bu halka bir borcumuz yok. İmar planlarını kim yapacak seçimine gidiyoruz. İmar planlarını 17 yıldır bu arkadaşlar yapıyorlar. Malatya’nın nüfusunu şu an 779 bin ama hala Malatya’yı Çöşnük ile Karakavak arasında zannediyorlar ve hizmetleri ona göre yapıyorlar. Ben size tek merkezli değil, en az üç merkezli Malatya vaat ediyorum. Malatya’yı Doğanyol’dan başlayıp, Darende’den bitiyor olarak düşünüyorum ve hizmetlerimi buna göre adil, dürüş ve eşit bir şekilde dağıtacağıma dair size söz veriyorum. Bunların vizyonuna göre butik, çiğköfteci, çaycı gibi hizmet sektörü açmak var. Ben memlekete yatırımcı çekip fabrika açmak istiyorum. Türkiye’nin milli geliri 9 bin dolar iken, Malatya’nın milli geliri 6 bin 180 dolar da ondan. Malatya açlık sınırını altında yaşıyor beyler.” İfadelerini kaydetti.

 

Konuşmaların ardından Saadet Partisi’nin Doğanyol seçim bürosu, büyük bir coşku ile açıldı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy