Buğday Pazarı’ndaki esnafın sorun ve sıkıntılarını dileyen Marasalı ve Akkurt yoğun ilgiyle karşılandı.

 

“SİZ DESTEK VERECEKSİNİZ BİZ YAPACAĞIZ”

Burada konuşan Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt, yerel seçimlerde destek istedi ve çevre yolunun altında yaşanan sıkıntıların çözümü için gayret göstereceklerini söyledi. Akkurt,“Sizlerle görüşürken bizlerden isteğiniz öncelikle bu yönetimlerin değişmesi, bu yönetimlerin gitmesi, el değiştirmesi. Bunlar sizlerin elinde, siz bize destek vereceksiniz, sandığa yansıtacaksınız, bizlerden yana karar vereceksiniz ki bizler de sizlere en verimli hizmetleri yapmak üzere gelelim. Çevre yolu altında alt yapısından üst yapısına varıncaya kadar, çevre yolu altı dediğimiz bu bölgede öncelikle çalışmalarımızı yapacağız, hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Altyapı çalışmalarından üst yapı çalışmalarına varıncaya kadar çevreyolu altının hiç bir eksiğini bırakmayacağız. Çevreyolu altında yaşayan bütün hemşerilerimizin bütün taleplerine sırasıyla cevap vereceğiz, çözümler getireceğiz.” Diye konuştu.

 

“ALT KESİMLİ TANIMAYAN, ORTA DİREĞİ YOK ETTİREN BİLMEYEN BİR ÜST KESİM VAR”

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı ise ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve yerel seçimlerin önemine değindi. Marasalı, “Yapacağımız seçim bir yerel seçim, yerel seçimler de hizmet yarışıdır, proje yarışıdır. Kim Malatya'yı daha iyi bir hale getirir onun açıklamasını yapacağız, siz de hoşunuza giden, kafanıza yatan kimse gidip ona oy vereceksiniz. Dükkanları gezerken dükkanların kapalı olduğunu burada müşterilerin tek tük olduğunu gördük. Peki 'bunun sebebi nedir?' diye size sorsam hayvancılığın bittiğine, tarımın kötü olduğuna işaret edeceksiniz. Evet onları biliyorsunuz ama gözden kaçırdığın bir husus daha var Türkiye'nin geliri 10 bin 600 dolarken Malatya'nın milli geliri 6 bin 180 dolar. Maalesef güzel insanlar diye pofpoflanırken kamu kaynaklarından sadece binde 4 oranında pay alıyoruz. Orta direk olan sizler hayrınızla, zekâtınızla alt tabakaya destek veriyordunuz, aldığınız malzemelerle üst tabakaya sermaye aktarımı yapıyordunuz. Maalesef orta direği çektiren, Türkiye'de alt kesimli tanımayan, orta direği zaten yok ettiren bilmeyen bir üst kesim var. Bunlar paralarını sizinle harcamıyorlar ya Avrupa'yla ya Dubai ile iş yapıyorlar ve maalesef fakir kesimde sizin zar zor vermiş olduğunuz vergilerle ayakta duruyor. Bir adaletsizliği daha zikretmek de fayda var. Sizler burada 20 metrekarelik dükkanlarınızda, hatta 10 metrekarelik dükkanlarınızda tabelanızı astığınız gün Bağkur'lu yapılıyorsunuz, aylık 750-850 TL Bağkur parası ödüyorsunuz, 65 yaşına kadar emekli olamıyorsunuz. 65 yaşında emekli olduğunuz zaman devlet size diyor ki 'al kardeşim şu bin 250- bin 280 TL ile git geçin'. Ama hiç hayatında Bağkur yatırmamış, hiç vergi ödememiş, hiç devletle işi olmamış adam 65 yaşına geliyor hanımı ile birlikte gidip diyor ki 'ben 65 yaşına geldim devlet sizden Allah razı olsun' teşekkür ediyor ve ikisine de biner lira maaş veriliyor. O zaman niye Bağkur yatıralım nerede bu işin adaleti? Yatırmayalım

diyebiliyor muyuz diyemiyoruz, niye vatan sevgisi ağır basıyor. Sen verme ben vermeyeyim o zaman kim verecek diyoruz ve yine veriyoruz.” İfadelerini kaydetti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy