AK Parti Kale İlçesi'nde 5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Kale Belediyesi'nde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da başkanlığa Harun Akkuş seçildi.

Olağan Genel Kurulda konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, AK Parti olarak sadece millete hesap verdiklerini, bundan sonra da sadece millete hesap vereceklerini belirtti.

Tüfenkci, AK Parti teşkilatlarının vefaya önem vermek zorunda olduğunu kaydederek, "AK Parti kurulalı kısa bir süre oldu ama vefaya önem verip, çalışanı takdir etmek gerekir. Bu noktada duruş sergileyen arkadaşları da takdir etmek gerekiyor" dedi.

AK Parti'nin gücünü halktan aldığını kaydeden Tüfenkci, "Sizlerin ve teşkilatlarımızın onurlu duruşu, halkın ve hakkın desteğiyle bu kutlu yürüyüşte dağları, barajları aşa aşa geldik. Asla ve de asla halkın dışında bu partiye rota çizenleri kabul etmedik" ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın ise, AK Parti iktidarıyla Türkiye ve dünyada çok büyük değişikliklerin meydana geldiğini belirtti.
Akın, AK Parti'nin yapmış olduğu en büyük hizmetlerden bir tanesinin Osmanlı Türkçesi'nin yeniden ders olarak okutulmasını sağlamak olduğuna değinerek, "Yeniden bizim Viyana kapısına dayanmamızı istemeyen güçler, Osmanlı Türkçesini ve alfabesini kötüleme gayreti içerisindedirler. AK Parti, insanlara Osmanlı Türkçesi'ni okuyarak, geçmişini öğrenme imkanını verdi. Bunu faydalarını 5-6 sene içerisinde göreceğiz" diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, kongrelerin AK Parti'nin gücünün artmasına ve yeni süreç için hazırlanmasına vesile olduğunu ifade etti.
Çakır, Kale'nin AK Parti kurulduğundan beri yüzlerini ak ettiğini belirterek, "Kale'de bir anlayış var ve bu hiç bozulmadı. Dolayısıyla da bu her yıl artarak devam ediyor. 2015 seçimlerinde de Kale'nin yine Malatya'da rekor kırarak, Türkiye sıralamasına gireceğinden hiç şüphem yok" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Harun Akkuş, tek liste halinde girdiği seçimde, AK Parti Kale İlçe Başkanlığına seçildi.
Kale İlçe Başkanı Harun Akkuş, Kale İlçesi'nin gelişimine katkı sunmak için büyük bir gayret içerisinde olacaklarını söyledi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy