2 gündür devam eden ve yaklaşık 10 adayın yarıştığı İstanbul İl Başkanlığı yarışında, son gün Gökan Zeybek ile Cemal Canpolat yarıştı. Bostancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve 650 delegenin oy kullandığı kongrede Cemal Canpolat yeni İstanbul İl Başkanı oldu.

CEMAL CANPOLAT 29 OY FARKIYLA YENİ İL BAŞKANI SEÇİLDİ

Sandıkların kurulması ile saat 17.30 sıralarında oy verme işlemi başladı. Oy verme işleminden sonra sayıma geçildi. Yapılan sayım sonucunda, adaylardan Cemal Canpolat'ın 322 delegenin oyunu alarak yeni İl Başkanı olduğu açıklandı. Gökan Zeybek ise 293 oy aldı.

Böylece, Cemal Canpolat, rakibinden sadece 29 oy fazla olarak başkan seçilmiş oldu. 


CEMAL CANPOLAT KİMDİR?

Cemal Canpolat, 1962 yılında Malatya- Doğanşehir ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Malatya da tamamladı. Lise eğitiminden sonra Turizm ve Otelcilik eğitimi alanında eğitim aldı. Dada sonra İstanbul’da Turizm işkolunda Sendika temsilciliği görevinde bulundu. İlerleyen yıllarda 3 dönem SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. CHP’nin yeniden siyasal yaşama dönmesi ile birlikte; İl Eğitim sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı ve kısa bir süre İl Başkanlığı görevinde bulundu. Aynı süreç içerisinde; Sinop, Artvin ve birçok Rumeli Derneği ve vakfında kurucu üyelik görevinde bulunmuştur. Bunun ile birlikte Alevi- Bektaşi dernek ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulunmuştur. 

Cemal Canpolat beş kitap yazmıştır. Bu kitaplar; Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları (İkinci genişletilmiş baskı), Yüzleşme, Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek, Şeyh Bedreddin İriş Dede Sultan. Altıncı kitabı ise Sarı Saltuk üzerine yapılan detaylı çalışmalar bitmek üzeredir.


Editör: İbrahim Halil Aksoy