Üniversite hattında çalışan 15 araçta ücretsiz internet hizmeti verilmesi için Türk Telekom yetkilileri ile MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı arasında sözleşme imzalandı. Sözleşme gereği İnönü Üniversitesi hattında çalışan 15 adet körüklü otobüste yolcular ücretsiz internetten yararlanabileceklerdir. Nisan 2015 tarihinde trambüslerde başlatılan ücretsiz internet hizmetinden aylık 20 bin yolcu yararlanıyor. Yolcu memnuniyetini göz önünde bulundurarak internet bağlantısının şimdilik 15 araçta, ileri ki günlerde aşamalı olarak diğer araçlarda da başlatılacağını söyleyen MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, “Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda toplu taşımda müşterilerimize hizmet kalitesini her gün biraz daha yükselterek yenilikler yapmayı sürdürüyoruz.

Bu kapsamda Nisan ayında trambüslerde başlatmış olduğumuz ücretsiz internet uygulamasını şimdi de 15 adet körüklü aracımızda başlatmak üzere Türk Telekom yetkilileriyle gerekli sözleşmeyi imzaladık. Önümüzdeki günlerde yolcularımız, söz konusu 15 araçta da ücretsiz internetten yararlanacaklardır. Trambüslerimiz ve yeni nesil araçlarımızla hem konforlu bir seyahat imkanı sunuyoruz hem de ücretsiz internet erişimi sağlıyoruz. Artık internetin oyun ve eğlence aracı olmaktan çıkarak bir ihtiyaç haline dönüştüğünü görüyoruz. İnternet günlük hayatın her alanında kullanılmaktadır. Bütün bunları göz önüne alarak önce trambüslerde, şimdi de diğer araçlarda uygulamaya koyacağımız ücretsiz internet hizmetini aşamalı olarak diğer toplu taşım araçlarımızda da yaymayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
İnönü Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, hem seyahat ettiklerini hem de internet keyfi yaşadıklarını belirterek, yolculuk esnasında internet üzerinden dersleriyle ilgili bilgilere ulaşabildiklerini, arkadaşlarıyla iletişime geçebildiklerini ifade etti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy