18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Malatya Şehitliğinde tören düzenlendi. Törene Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, Büyükşehir Belediye Başkan Ahmet Çakır, çok sayıda kumu kurum ve kuruluşu temsilcisi, siyasi partilerin temsilcisi, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören çelenk sunumu ile devam etti.

Şehitlik Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri çelenkleri çelenkleri sunuldu. Vali Süleyman kamçı, ise anıt defterini imzalayarak, "Milletimizin birliği ve Aziz Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmekten çekinmeyip şehadet şerbetini içen, mukaddes kanlarıyla her zerresini suladıkları bu toprakları vatan olarak bizlere kutlu bir miras olarak bırakan aziz şehitlerimizin manevi huzurlarındayız. Malazgirt’le başlayıp Çanakkale ile devam eden ve Kurtuluş Savaşıyla nihayetlenen şanlı destanlarımız göstermiştir ki Türk Milleti inanç, cesaret, mertlik ve yiğitlik abidesidir. Necip Milletimiz, Aziz Vatanımızın yılmaz bekçisi olduğunu Sarıkamış’tan Gelibolu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e kadar Anadolu coğrafyasına ilahi bir mühür gibi nakış nakış işlemiştir.

Bütün dünya bilmelidir ki, onların 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” anlayışıyla bedenlerini katık ettikleri, kutsal vatan toprakları son nefer, son nefes ve son damla kana kadar aynı cesaret ve kararlılıkla muhafaza edilecektir" ifadelerini kullandı.


Program, vatandaşlara Çanakkale Savaşı'nda askerlerin menüsünde yer alan buğday çorbası ikramıyla son buldu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy