Malatya Gelir İdaresi Başkanlığı’nda 2014 yılına ait Kurumlar, gelir ve gayrimenkul vergisinde ilk yüze giren isimler açıklandı. Vergisi beyanlarına ilişkin olarak 2015 Nisan ayında verilen “Yıllık Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin” değerlendirilmesi sonucunda Malatya’da en çok vergi beyan eden mükelleflerin başında Ultra Emar Sağlık Merkezi Ltd.Şti. birinci oldu. Kurumlar vergisinde ikinci Poyraz Emlak İnş. Ve İnş. Malz. Sanayi Tic. Lld. Şti üçüncü ise MGG Malatya Girişim Grubu Tek. Tur. Enerj. İnş. San. ve Tic. A.Ş. oldu. Kurumlar vergisi listesinde ilk yüz içerisinde 23 mükellef isminin açıklanmasını istemedi.


Gelir vergisi rekortmenleri listesinde ise birinci olan mükellef isminin açıklanmasını istemezken ikinci Tevfik Ilıcak oldu. Gelir vergisinde üçüncü olan isimde isminin açıklanmasını istemedi. Gelir zenginlerinde ise 35 mükellef isminin açıklanmasını istemedi.
“Sadece Gayrimenkul Sermaye İradı Elde Eden Mükelleflerce Verilen Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin” değerlendirilmesi sonucunda ise Malatya’da en çok vergi beyan eden mükelleflerin başında ise Hacı Osman Kalı yer aldı. Mehmet Ali Kavuk listede ikinci olurken üçüncü olan isimde isminin açıklanmasını istemedi. Gayrimenkul zenginlerinde ise 38 mükellef isminin açıklanmasını uygun görmedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy