Tedavi gördüğü Ankara GATA'da dün sabah hayatını kaybeden 71 yaşındaki Yusuf Kenan Doğan için Malatya Şehir Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Öğlen namazını müteakip düzenlenen cenaze törenine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, HSYK Üyeleri Ömer Kerkez ve Mehmet Durgun, Yazıhan ilçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Adalet Komisyon Başkanı Faruk Fidan, 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, CHP Mersin eski Milletvekili Hüseyin Özcan ile Malatya Adliyesinde görevli çok sayıda hakim ve savcı katıldı.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HSYK ve birçok kurumun da çelenk gönderdiği törende Yusuf Kenan Doğan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Yazıhan'ın Karaca mahallesinde toprağa verildi.
Öte yandan vefat eden Doğan, 2010 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da eleştirilerinin hedefinde olmuştu. Sivas mitinginde konuşan dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bana cezayı kesen Yargıtay'ın üst dairesindeki yargıçların daha sonra CHP'nin üst kurullarında nasıl yer aldıklarını biliyoruz" diyerek o dönem CHP Parti Meclisi Üyeliğinde görev alan Yusuf Kenan Doğan'ı eleştirmişti.


Erdoğan, Siirt'te okuduğu şiir nedeniyle Diyarbakır DGM'de yargılanmış ve 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Erdoğan'ın cezası, o dönem Naci Ünver, Uzel Kızılkılınç, Serpil Çetinkol, Muhittin Mıhçak ve Yusuf Kenan Doğan'ın görev aldığı Yargıtay Ceza Dairesince onanmıştı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy