Belediyesi’nin SODES kapsamında yürüttüğü Hayata Pedal Çevir projesi çerçevesinde düzenlenen ödül töreninde, öğrencilere başarı belgesi ve bisiklet hediye edildi. 


Ramada Altın Kayısı Otelinde düzenlenen ödül törenine Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, büyükşehir belediyesi genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kalkınma Bakanlığı’nca uygulanan SODES Programının Malatya’nın sosyal kültürel hayatına katkılar sağladığını vurguladı. SODES Kapsamında “Hayata Pedal Çevir” projesini uygulamaktan memnuniyet duyduklarını anlatan Başkan Çakır, projenin bir amacının da kötü alışkanlıklara dikkat çekmek olduğunu kaydetti. Kötü alışkanlıkların çocuklarımız için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirten Başkan Çakır, “Madde bağımlılığının yanısıra İnternet, sosyal medya bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklar çocuklarımızın eğitimini ve gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Dolayısıyla çocuklarımızın bilinçlendirilmesi konusunda Milli Eğitim’in görevi olduğu kadar, biz yerel yönetimlerin de sorumlulukları var. Ve ailelere düşen görevler var. Bu tür etkinliklerle de bunu gündeme taşımak, bilgiler sunmak çok önemli” diye konuştu.


BAŞKAN ÇAKIR: "ARKADAŞLIKTA ÖĞRENCİLERİN SEÇİCİ OLMASI ÖNEM TAŞIYOR"
Bütün kötü alışkanlıkların temelinin çevre ve yanlış arkadaş seçimi olduğunu ifade eden Başkan Çakır, “Arkadaşlıkta öğrencilerin seçici olması önem taşıyor” dedi. Başkan Çakır, öğrencilerin hayata hazırlanmasında Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik kapsamında çalışmalar yaptıklarını anlatarak, “5’si semt konağı olmak üzere 7 eğitim merkezimizdeki TEOG kurslarından özellikle dar gelirli ailelerin öğrencileri istifade ediyorlar. Yaklaşık 2 bin öğrenci bu kurslara devam ediyor. Dolayısıyla onların da eğitimde fırsat eşitliğini yakalama şansı doğuyor. Bu faaliyetlerde görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


TOZKOPORAN’A ACİL ŞİFALAR DİLEDİ
Hayata Pedal Çevir projesinin koordinatörlüğünü yapan ve geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçirerek yoğun bakıma alınan Çiğdem Tozkoparan’a da acil şifalar dileyen Başkan Çakır, “Öğrencilerimizi yürekten kutluyor, alınlarından öpüyor, bütün velilerimize de ayrıca bu güzel, pırlanta gibi evlatlarımızı bu başarıya kavuşturan ortamları sağladıkları için onları da yürekten tebrik ediyorum” dedi.


CUMHURİYET BAŞSAVCISI ALPER: "TARİH, ANCAK ‘BAŞARACAĞIM’ DİYENLERİN ADINI YAZAR"
Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, “Böyle bir organizasyonla bizleri biraraya getiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürü bir borç bilirim. Büyük bir görev ifa etmişler” diyerek başladığı konuşmasında şunlara yer verdi:


“Tarih, ancak ‘başaracağım’ diyenlerin adını yazar. Napolyon Bonaparat, ‘İmkansız ancak ahmakların kullandığı bir sözdür’ der. Eğer başarmak istiyorsanız gerçekten inanmışsınızdır. Eğer üzerinde pazarlığa girmişseniz bu başarıyı yakalayamazsınız. 8 görev yerinde bir Cumhuriyet Savcısı ve Başsavcısı olarak benim gözlemim şu oldu: Her yerde suç işleniyor az ya da çok. Oranı ve suç tiplerini tespit etmek lazım. Bazen öğretimin buna çok katkı sağlamadığını fark ediyoruz. Ekonomik ya da sosyal yönden çok gelişmiş toplumlarda ya da yörelerde maalesef beyaz yakalıların suçu olarak vakfettiğimiz suçların da çok işlenebildiğini görüyoruz. Demek ki öğretimde her şey bitmiyor. Bunun ardında yatan başka bir sebep var; eğitim eksikliği. Velilerimizden şunu istirham ediyorum: Lütfen öğretim ile eğitimi beraber götürün. Eğitim, ailede başlıyor."

 


MİLLETVEKİLİ ŞAHİN: "PROGRAMDAN DOLAYI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZI KUTLUYORUM"


AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, daha önce meslek olarak üniversite ve liselere giriş hazırlık kursları ile iştigal ettiğini belirterek, “Siyasete girince 8-9 senedir biraz meslekten koptum. Daha önce SBS, OKS vardı, şimdi TEOG oldu. Buraya gelince sordum, maşallah öğrenciler ful çekmişler, 500 almışlar. Yavrularımızın bu şekilde yetişmesine vesile olan anne-babalarına ve ayrıca gerçekten eserlerinin altına imzalarını atamayan değerli eğitim camiasının sevgili öğretmenlerine şükranlarımı sunuyorum. Sayın Büyükşehir belediye Başkanımızı ekibiyle beraber, yavrularımızı böyle bir günde bir araya getirdikleri için kendilerini kutluyorum” şeklinde konuştu.


VALİ KAMÇI: "BAŞARI, SEVGİYLE GELİR"
Vali Süleyman Kamçı ise okul, aile ve öğrenci arasındaki sevgi ve özverinin bir sonucu olarak elde edilen başarıların daha büyük başarıların müjdecisi olduğunu kaydederek, “Okulu sevmeden, ebeveyn ve öğretmen sevgisi ile beslenmeden, çalışmadan, emek harcamadan başarıyı sağlamak mümkün değildir. Bilinmelidir ki çocuklarıyla ilgilenen, problemlerini çözmeye çalışan, okulla işbirliği içerisinde olan ailelerin çocuklarının başarısı ilgilenmeyen ailelere göre çok daha yüksektir. Bu ilginin üzerinde yurdun dört bir yanında fedakarca görev icra eden öğretmenlerimizin takdire şayan emeklerini de ilave ettiğimizde başarı kaçınılmaz olmaktadır. TEOG’da başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyor, ailelerini kutluyor, bu projeyi gerçekleştiren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çiğdem kardeşimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.


Yapılan konuşmalardan sonra protokol üyeleri tarafından temsili olarak bazı öğrencilere başarı belgesi ve bisiklet takdim edildi.
Yemek ikramının yapıldığı törende daha sonra görevliler tarafından 90 öğrencinin başarı belgesi ve bisikletleri teslim edildi.

 

MALATYA BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERE BÜYÜK YATIRIM



Editör: İbrahim Halil Aksoy