1910 sandıkta 534 bin 469 Malatyalı seçmenler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne göndereceği 6 milletvekilini belirlemek için sandık başına koştu.
Yaşlı, genç, hasta demeden demokrasi adına vatandaşlık görevini yapmak için sandık başına giden seçmenler oylarını kullanırken sonuçların ülke için hayırlı olması temennisinde bulunmayı da ihmal etmedi. Kent genelinde vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren engel tanımadan sandıklara koşarak oylarını kullanırken Malatya Yeşilyurt İlçesi Abdülkadir Eriş İlkokulunda da oy kullanmak için sandığa giden vatandaşlar demokrasi adına görevlerini yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Sabahın erken saatlerinde oy kullanmak için sandık başına giden vatandaşlardan Ali Rıza Ayhan seçimlerin ülke için hayırlı olması temennisinde bulunarak “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor, böyle giderse bir kaos ortamı oluşur, inşallah tek başına, iyi bir hükümet gelir ve bizi yönetir. Bir daha aynı tabloları yaşamak istemiyoruz” diye konuştu. Demokrasi hakkını kullanan Nevzat Demir isimli vatandaş ise erkenden oyunu kullanmak için sandık başına koştuğunu ifade eti. Demir “Ben tablonun üç aşağı beş yukarı aynı olacağını tahmin ediyorum ama yinede sonuçlar devletimize ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Aynı okulda oy kullanan bir vatandaş da oy kullanma esnasında yaşanan bir aksaklıktan dolayı mağdur olduğunu ifade etti. Bir vatandaş ise görme engelli kayın pederi ile oy kullanmak için sandığa geldiğini ve birlikte oy kullanmak için izin istediklerini ancak sandık görevlilerinin bunu kabul etmediğini iddia eti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy