Akçadağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelen ihbarda 24 Mart’tan itibaren kayıp olarak aranan Fidan Kaya’nın 26 Mart’ta öldürülerek Akçadağ ilçesine bağlı Develi Mahallesi Karadağ mevkiinde gömüldüğü bildirilince harekete geçen güvenlik güçleri belirtilen yerde kadının cesedinin yakılarak toprağa gömüldüğünü tespit etti. Silahla öldürüldükten sonra yakılan ve sonrasında toprağa gömülen kadının cesedi çıkartılarak yapılan otopsisinin ardından toprağa verildi.

İhbarda bulunan Ö.Ö.isimli şahsı gözaltına alan jandarma ekipleri ihbarcının dayısının oğlu olan olan 49 yaşındaki Şemsettin Ö.’yü yakalayarak gözaltına aldı. İlk başlarda cinayeti işlemediğini savunan zanlının ilerleyen saatlerdeki sorgusunda cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Fidan Kaya’yı kıskançlık yüzünden öldürdüğünü söyleyen zanlının cesedi de yok etmek için yakarak toprağa gömdüğünü itiraf etti.

Zanlı jandarmadaki ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada zanlının kadını toprağa gömdüğü kazma ve küreklere de el konuldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Editör: İbrahim Halil Aksoy