Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan, 191 bin hanenin bulunduğu Malatya’da 19 bin 446 aileye kömür yardımı yapıldığını açıklandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Ocak ayı sonunda ‘Malatya’daki kömür yardımlarına’ ilişkin TBMM’de verdiği soru önergesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız cevapladı. Bakan Yıldız, Malatya’da 2014 yılında 19 bin 446 aileye 19 bin 188 ton kömür yardımı yapıldığı belirtti. 191 bin hanenin bulunduğu kentte her 10 aileden birine kömür yardımı yapılması Malatya’nın sosyoekonomik yapısını da gözler önüne serdi.


Veli Ağbaba, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “AKP iktidara geldiği ilk günden itibaren en istikrarlı çizgiyi, sosyal yardıma muhtaç kişi sayısını artırarak göstermiştir. Kömür, çocuk, erzak gibi yardımlarla devlete muhtaç hale getirilen binlerce kişi, iyi bir iş, iyi bir yaşam hayaliyle yaşamaktadır. Kitleleri sosyal yardımlara bağımlı hale getirip, bu yardımları kesme tehdidi ile oy isteyen bir anlayışı kınıyorum.” dedi.

haberlercom

Editör: İbrahim Halil Aksoy