10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular cemiyeti tarafından basın mensuplarına yemek bir gece düzenledi. Yoğun bir gün ardından bir araya gelen basın mensupları düzenlenen organizasyonda buluşarak sorunlarını dile getirdi. Gazeteciler yaptıkları işin kutsallığına değinerek, emeklerinin karşılığını alamadıklarını söyledi. Pelit ise bu sorunları gidermek için çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Organizasyona sürpriz bir şekilde katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ak Parti Malatya Milletvekili Cemal Akın ise Ulusal ve yerel gazete temsilcilerinin çalışan gazeteciler günün kutladı.


Organizasyon hakkında kısa bir açıklama yapan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular cemiyeti Başkanı Mikail Pelit yorucu bir günün ardından basın mensupları ile bir araya geldiklerini belirterek, “10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle basın camiasındaki arkadaşlarımızla, yönetimdeki arkadaşlarımızla bir gece yapmaya karar verdik. Bu organizasyonu daha geniş bir kapsamlı yapacaktık ancak o geniş kapsamlı gecemizi daha ileriki bir tarihe erteledik. Bugün Malatya gazeteciler ve televizyoncular cemiyeti üyeleri ile bir araya gelip bir yemek yiyelim dedik. Meslektaşlarımızı davet ettik. Sağ olsun yoğun bir ilgi var hepsi burada” ifadelerini kullandı.


SORUNLARI GİDERMEK İÇİN KARARLI
10 Ocak çalışan gazeteciler günü bizim açımızdan önem taşıyan bir gün. Gazetecilerin sorunlarının tartışıldığı bir gün, bu yüzden 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü önemsiyoruz. Medyanın önemli sıkıntılarını önümüzdeki süreçte her platformda konuşulması için elimizden gelen her şeyi yapacağız.
Hem ekonomik sıkıntılar hem de yasadan kaynaklanan sıkıntılar var. 212 sayılı basın kanununun iptal edilmesi ile birlikte basın çalışanları ciddi bir sıkıntı yaşamaktadır. Bunun düzeltilebileceği yerde Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Şuanda gazetecilik yapan birçok arkadaşımız askeri ücret ile çalışıyor. Onların ekonomik şartlarının daha iyiye taşınması hususunda da bir takım çalışmalar yapılması lazım. Biz bu konuda gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Raporlarımızı ilgili kurumlara bildireceğiz” dedi.


Akşam yemeğinde buluşan gazeteciler yorucu bir günün ardından aileleri ile yemek yiyerek günün yorgunluğunu attı.

MALATYA'DA 90 YILLIK MANŞETLER SERGİSİ AÇILDI



Editör: İbrahim Halil Aksoy