Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karabük mitinginde yaptığı konuşmada, TOKİ'ye talimat verdiğini, emeklilere ek yük getirmemek için taksit tutarının 250 lira olarak belirlendiğini söylemişti. Talimatı alan TOKİ’nin konuyla ilgili çalışmalarının başlamasıyla Emekli Dernekleri’nin kayıt başvuruları başladı. İlk denemesini Batman'da gerçekleştiren TOKİ, gelen talepler doğrultusunda emeklilerin ev sahibi olabilmesi için Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt'teki başvuruları almaya başladı.


Kayıtların başladığı müjdesini veren Türkiye Emeklileri Derneği Şube Başkanı Karagöz, Şanlıurfa’da evi olmayan tüm emeklileri kayıt için derneğe davet etti. Karagöz, “10 gün önce kayıt almaya başladık. 10 günde 2 bin 500’e yakın bir müracaat oldu. Bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz. Herkesi bekliyoruz. Sesimiz belki herkes tarafından duyulmuyor olabilir. Emeklilerin ev sahibi olabilmesi için güzel bir fırsat. Devlet bir imkan tanıdı. Kayıtlar tamamlandıktan sonra gerekli yerlere müracaatımızı yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Daha önce Şanlıurfa’da 520 emeklinin ev sahibi olduğunu hatırlatan Karagöz, yaklaşık 1 ay daha kayıtların süreceğini belirtti. TOKİ konutları için kayıt olan işçi emeklisi Müslüm Dişikırık ise, müjde için dernek ve TOKİ yetkililerine teşekkür etti. Dişikırık, "Çimento fabrikasından 10 yıldır emekliyim. Çoğu geçimin zorla sağladığından dolayı ev sahibi olmadı. Ama bu hükümetin açıkladığı her emekliye bir ev demesi ve çok cüzi bir miktarda aylık 250 lira ev sahibi olma ümidi bizi mutlu etti" diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy