Engelli Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılarak, EKPS sınavına müracaatlarının yarın başlayacağı belirtildi. Açıklamada, “2016 yılı EKPSS başvuruları lisans, ön lisans ve lise mezunları için 23 Şubat-9 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınavlara genel engelli, görme, işitme ve zihinsel engelli grupları başvuruda bulunabileceklerdir. Sınav ise 24 Nisan 2016’da gerçekleştirilecektir. İlkokul, ortaokul, ilköğretim okulu mezunları için kura başvuruları da 03-16 mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacaktır” denildi. 


Engellilere yönelik yapılan kurs çalışmaları hakkında da bilgiler verilen açıklamada, Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğünün 2016 EKPSS sınavına hazırlık amacı ile 2015 Aralık ayında EKPSS kursu başlattığı belirtildi. Açıklamada, “Ücretsiz olan kursumuza lisans, ön lisans ve lise mezunlarının katılımıyla toplamda 270 öğrenci kayıt olmuştur. Katılan tüm öğrencilere EKPSS hazırlık kitabı dağıtıldı. EKPSS kursumuzda engel gruplarına göre sınıflar oluşturularak zihinsel, görme, işitme ve genel engel gruplarına göre eğitim verilmektedir. Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu’nda hafta sonları 13.00 ile 17.00 saatleri arasında devam etmektedir” ifadeleri yer aldı. 
Ayrıca Engelliler Şube Müdürlüğüne müracaat edilmesi halinde danışmanlık hizmeti sunulacağı ve EKPSS’ye girecek adaylar için sınav başvurularında yardımcı olunacağı da duyuruldu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy