Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin 1.katında düzenlenen kermesin açılışına Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğlulları, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi Hekimhan İlçe Başkanı Kadir Sarıbaş, Malatya Girişim Gurubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları, Eğitim-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara ile partililer katıldı.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan CHP Hekimhan Kadın Kolları Başkanı Emine Irgat Soyar, ilçedeki emektar kadınlarca hazırlanan yiyecek ve giyeceklerin yanı sıra esnaflarında desteği ile satışa sunulan eşyaların satışından elde edecekleri geliri ilçedeki yardıma muhtaç öğrencilerin eğitim yardımına vereceklerini söyledi. Hekimhan İlçe Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ise kermeste elde edilecek gelirlerin eğitim yararına kullanılacak olmasından dolayı kadın kolları üyelerini kutladığını belirterek “Gerçekten bizim için en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu nedenle de ülkenin geleceği olan çocuklar için bu kermesin açılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. CHP İl Başkanı Enver Kiraz’da günümüzün en önemli sorunlarından birisinin yoksulluk olduğunu ifade ederek “Bir çok öğrencimizin fakirlik ve yoksulluk yüzünden okuyamadığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hekimhan Kadın Kolları üyelerinin duyarlı bir işe imza attığını belirten Kiraz, “Bu etkinliğe kapılarını açan Malatya Park yönetimine de teşekkürlerimizi sunuyoruz. CHP her zaman kadınların ve gençlerin yanında olmuştur. Hekimhan Kadın Kolları, bugün bu duyarlılık örneği ile de yoksul öğrencilerimizin yanında olduğumuzu gösterdi” şeklinde konuştu. Malatya Girişim Gurubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk’ta, bu tür sosyal projelerin her zaman yanında olduklarını belirterek kermesin açılmasında emeği olanlara teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile kermesin açılışı gerçekleştirildi. 1 gün süreyle açık olacak olan kermesi gezen konuklar alışveriş yaparak katkıda bulundu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy