Meteoroloji’den yapılan açıklamada ise bölge için buzlanma uyarısı yapıldı.
Kentte etkili olan kar yağışı sonrası özellikle ilçelerde mahallelerin büyük bölümü ulaşıma kapandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) tarafından yapılan yazılı açıklamada kar yağışı sonrası 472 mahallenin yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Açıklamada Akçadağ’da 64, Pütürge’de 57, Hekimhan’da 48, Darende’de 42, Arapgir’de 41, Arguvan’da 41, Battalgazi’de 39, Yeşilyurt’ta 35, Yazıhan’da 27, Doğanşehir’de 25, Kuluncak’ta 21, Kale’de 19 ve Doğanyol’da 13 mahalle yolunun yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı belirtildi.
Kar yağışı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 31 ekip kapanan toplam 6 bin 60 kilometrelik mahalle yollarının açılması için çalışma başlattı.

Meteorolojiden uyarı
Öte yandan, Elazığ Uyarı ve Tahmin Merkezi’nden yapılan açıklamada da Malatya için buzlanma ve don uyarısında bulunuldu.
Malatya ve bölgesinde kar yağışının aralıklarla süreceği belirtilirken hava sıcaklığının merkezde eksi 2, ilçelerde ise eksi 5 dereceye kadar düşeceği ifade edildi. Yapılan açıklamada vatandaşların oluşabilecek don ve buzlanmalara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu.

Buzlanma kazalara neden oldu
Kar yağışı ile birlikte özellikle buzlanan yollarda bir çok kaza yaşandı. Malatya-Sivas karayolunda da yeteri düzeyde tuzlama yapılmaması nedeniyle zaman zaman kazalar yaşandı. Hekimhan Karayolları Bakım Evinde bulunan 2 adet tuzlama aracının arızalanması nedeniyle Hekimhan ilçesi Hasançelebi yolunda yeteri düzeyde tuzlama yapılamadığı öğrenildi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy