Tarım arazilerinin sulanmasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için bölgede yapılması ön görülen göletlerle ilgili değerlendirme yapan DSİ 92. Bölge Müdürü Yusuf Kenan Karabulut, “Bu bölgede su sıkıntısı olduğunu biliyoruz. Sulama yapabilmek için kilometrelerce ilerideki barajlardan pompalar aracılığı ile su getiriliyor. Yöre yetkilileri ve yöre halkı ile yapılacak istişareler akabinde, en uygun yer tespiti yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ise, Yazıhan’da tarım arazisinin çok olduğunu belirterek arazilerin sulanabilir hale getirilmesi adına yerel yöneticiler ve bürokrasideki yetkililerin yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Başkan Öztürk, mahalle muhtarlarının da fikirlerini alarak en uygun yerlere gölet yapılması için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.


Malatya Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi de tarımsal açıdan bol, bereketli ve kaliteli ürün yetiştirebilmesi adına suya ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, “Bu bölge geniş tarım arazilerine sahip. Düzenli ve planlı yapılacak sulama ile birim alandan alınacak ürün miktarımızı arttırırsak, daha fazla gelir elde ederiz. Konuyla ilgili yetkili arkadaşların bu göletleri en iyi verim alınabilecek yerlere yapacaklarından eminim. Müdürlük olarak tarım ve hayvancılığın her aşamasında üreticilerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.


Düzenlenen toplantıya Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, DSİ 92. Bölge Müdürü Yusuf Kenan Karabulut, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Çolak, Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Çınar ve Muammer Zafer, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, İl Genel Meclisi eski Başkanı Naci Şavata ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve bölgedeki mahalle muhtarları katıldı.


Editör: İbrahim Halil Aksoy