16 kilometre uzunluğundaki Örüşkü yolunun 8 kilometresinde yol genişletme çalışmalarını tamamlayan ekipler, asfaltlama çalışmalarına başladı. 
Erhaç Havaalanı’ndan Örüşkü'ye kadar ki 8 kilometrelik bölümde 56 bin metreküp dolgu işlemi, 30 bin metreküp alt malzeme serimi yapan Büyükşehir Belediyesi, geriye kalan 8 kilometrelik bölümde ise yol genişletme çalışmalarına devam ediyor. 


Yolu 5 metre genişlikten 12 metre genişliğine çıkaran Büyükşehir Belediyesi, altyapısı tamamlanan 8 kilometrelik bölümde sathi kaplama asfalt çalışmaları yapıyor. Yolun genişletilmesine en büyük desteği bölgede bahçeleri bulunan vatandaşlar veriyor. Çalışmaların bitmesiyle birlikte güney ve batı bölgelerinden havaalanına ulaşım daha da kolay olacak. 
Doğanşehir, Darende, Akçadağ, Elbistan ve Afşin ilçelerinden gelerek havaalanına gitmek isteyen vatandaşların sıkça kullandığı yol aynı zamanda Akçadağ ilçesine bağlı Aşağıörüşkü, Yukarıörüşkü, Keklikpınar, Kadıibrahim, Esenli, Resuluşağı, Ancar, Eğin, Mihmanlı mahallerinin de grup yolu olarak kullanılıyor. Malatya’nın önemli bir arteri olan yolda çalışmalar bittiğinde milli sermayeye de önemli katkılar sağlayacak. Hava alanına güney ve batıdan gelmek isteyen fakat yolun dar ve bozuk olmasından dolayı Tavşantepe güzergahını kullanan vatandaşlar yolu uzatmadan Kağıt Fabrikası-Örüşkü güzergahından Erhaç Havaalanı’na daha kısa sürede gidebilecekler.


Yapılan yol çalışmalarından memnun olduklarını dile getiren bölge sakinleri, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiler. Yolun önceki halinin çok dar olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesi bölgemizde bu yıl muazzam güzel çalışmalar yaptı. En önemli grup yolumuz ise Havalanı-Örüşkü- Kağıt Fabrikası güzergahıydı. Yol çok deforme olmuştu. Büyükşehir Belediyesi 16 kilometrelik yolun 8 kilometresini tamamlamak üzere, şimdi asfaltı dökülüyor. Pırıl pırıl bir görünüme kavuşuyor. Allah yapanlardan razı olsun” dediler.

Editör: İbrahim Halil Aksoy