İftar yemeği sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Malatya Dershaneler Birliği Başkanı İlyas Zengin, "Bir sezonu daha kapattık. Malatya Dershaneler Birliği adı altında arkadaşlarımız ile iftarda bir araya geldik" dedi.
Zengin, dershanelerin önümüzdeki öğretim yılının kaydını aldığını kaydederek, "1 Eylül 2015'e kadar Bakanlığımız müsaade etti. Tabi konu Anayasa Mahkemesi'nde. Onun sonucunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


Dershanelerin eğitimin bir gerçeği olduğunu dile getiren Zengin, "Eğitimde 46. senem. 10 seneyi devlet okulunda, 36 seneyi ise dershanecilikte geçirdim. Dershanelerin kapanması eğitimi yüzde 80 geriye götürür. Malatya'da, hem üniversiteye giriş LYS'de hem de TEOG'da muazzam bir başarı var. dershaneler kapanırsa, bu başarı düşecektir. Bir eğitimci olarak çok üzülüyorum" diye konuştu.


Zengin, eğitimin üzerine gidilmesi halinde daha iyi olabileceğini kaydederek, şunları söyledi: "Öyle bir sistemin içindeyiz ki, çocuklar allak bullak oldu. Çocuklar sınavlarda çok yoruluyorlar. Çocuklar bu sene Kasım'da 6, Nisan sonunda 6 olmak üzere 12 çeşit sınava girdiler."


Malatya Dershaneler Birliği ikinci başkanı Hasan Özkan ise, 20 tane final okulunun Türkiye'de hizmete hazır halde olduğuna dikkat çekti.


Gelecek sezonda finalin 20 okulla eğitime devam edeceğini belirten Özkan, "Hiç kimse devletten güçlü değil. Devletin vereceği hükmü herkes uygulamak zorundadır. Fakat dönüşüm liselerinin çok makul ve mantıklı olmadığını, amaca ulaşma noktasında problemlerle dolu olduğunu şimdiden belirtmek lazım. 1 Eylül 2015 tarihinin son nokta olduğu söyleniyor. Mehmetçik Dershaneleri, çok samimi duygularla kurulan kurumlar. Özellikle dershane olmayan bölgelerdeki öğrencilerin ihtiyacını gidermek için kuruldu. Final gurubu da buna özellikle kitap desteği verdi. Buda sekteye uğrayacaktır" dedi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy