Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, Tesisler ve Makine Şube Müdürlüğü’nün Tavşantepe Mevkiinde bulunan tesislerinde üretilen özel karışım, kış aylarında kaldırımlarda buz çözücü olarak kullanılmaya başlandı.


Karışımla ilgili bilgiler veren Yol ve Alt yapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert, karışımın çevre dostu olduğunu belirterek, “Büyükşehir süreci ile birlikte yeni bir yapılanma başladı. Bu yapılanma anlayışlarından biri de az maliyetle çok işi yapmak. Büyükşehir Belediyesi olarak kendi laboratuvarlarımızda ve kendi imkanlarımızla yaptığımız bu karışımın insan sağlığına zararı yok

 Kaldırımlara ve yollara da zarar vermiyor. Karışımı kış aylarında buz çözücü olarak kullanıyoruz. Ürettiğimiz bu karışımla Büyükşehir Belediye bütçesine önemli katkı sağlıyoruz. Piyasada pahalı olan kimyasal karışımlara para vermiyoruz. Bu özel çözeltiyi sadece Büyükşehir Belediyesi değil Malatya’nın bütün ilçe belediyeleri de kullanıyor. Çözelti kaldırımlardaki kar’ın buz tutmadan temizlenmesini sağlıyor. Kaldırım buz tutsa bile buzun erimesini sağlıyor. Bu sayede iş gücünden de tasarruf etmiş oluyoruz. Bu özel karışımı üreten personelimiz Kimyager Melten İnanç hanıma da hassaten teşekkür ediyoruz. Geçen hafta yağan yoğun kar yağışının ardından, ilçe belediyelerimiz tarafından kaldırım temizleme de ürettiğimiz karışım kullanıldı” dedi.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN TRAMBÜS AÇIKLAMASI

Malatya Büyükşehir Belediyesi son günlerde trambüs yorumlarına açıklık getirdi.


Editör: İbrahim Halil Aksoy