Asfalt sezonu startının da verildiği araç tanıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kış mevsiminde Büyükşehir Belediyesinin, karla mücadele çalışmalarında başarılı bir sınav verdiğini söyledi.

İlk karın yağmasıyla birlikte sahaya indiklerini vurgulayan Başkan Çakır, “Ekipler oluşturarak, geceli-gündüzlü günün 24 saati çalıştık. Karla mücadele çalışmalarını 1.014 personel, 275 araç ve iş makinesiyle yaptık. Yollardaki buzlanmaya karşı 9 bin ton tuz kullandık. Kaldırımlardaki buzlanmaya karşı ise Büyükşehir Belediyemiz ekipleri tarafından hazırlanan 110 ton özel solisyon kullandık. Bizim burada bulunma nedenimiz Malatya’ya hizmet edip, sorunları çözmek. Vatandaşlarımız, bizden hizmet bekliyor. Bu kış sezonunda ekiplerimizin çok başarılı olduğunu gördüm. Bundan dolayı bütün ekiplerimizi tebrik ediyorum” dedi.


"BU YIL HİZMET YILI OLACAK"
Yeni alınan iş makineleriyle birlikte daha verimli bir sezona merhaba dediklerini ifade eden Başkan Çakır, “Bu yıl hizmet yılı olacak. Ortaya koyduğumuz hedefler var. Takım ruhu içerisinde bu hedefe ulaşmaya çalışacağız. Planlamalar noktasında ihtiyaç duyduğumuz 41 kamyonu ve 11 iş makinesini teslim aldık. Yeni alınan 52 aracımız ile birlikte sahada daha dinamik ve akıcı olacağız. Bu araçlarımızdan 2 tanesini akaryakıt tankeri, 2 tanesini sathi kaplama aracı olarak, 5 tanesini ise çekici olarak kullanacağız. Alınan yeni araçlarımız ve iş makinelerimizin Büyükşehir Belediyemize maliyeti 13 milyon Türk Lirasıdır. Yeni aldığımız seyyar plent, sıcak asfalt üretim plenti ile seyyar konkasör makinesini ise önümüzdeki günlerde teslim alacağız. İlçelerimizde yapacağımız yol çalışmalarının planları yapıldı. Bu planlara göre ekiplerde kuruldu. 11 tane yama ekibi 4 tane sathi kaplama serme ekibimiz olacak” dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kurban kesim töreninin ardından Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı personellerle görüşüp, yeni alınan araçlardan biriyle test sürüşü yaptı.

Tanıtım törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra meclis üyeleri, Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Muhtarlar, vatandaşlar ile yol ve altyapı personelleri katıldı.


Editör: İbrahim Halil Aksoy