Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli, Hak İş Konfederasyonu’nun gönderdiği “Soma faciasında kaybettiğimiz madenciler ve iş kazalarında kaybettiğimiz bütün emekçiler için dua” metnini okudu. İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar ve Hak İş Konfederasyonu Malatya İl Temsilcisi ve Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri de itfaiyecilerle birlikte duaya katıldı.


Acar, “Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak her gün sabah 09.00’da nöbet değişimi esnasında giden ve gelen ekip birlikte dua ederiz. Amacımız, Hz.İbrahim’i (a.s.) ateşten koruyan yüce Rabbimiz, bizi de ateşten korusun diye. Bugün için de, Hak İş Konfederasyonu ve Memur Sen’in hazırladığı duayı da katarak, dua ettik” ifadelerini kullandı.


Bünyamin Geleri ise, “Soma’da yaşanan kömür madeni faciasında hayatını kaybedenler için dualarımızı eksik etmiyoruz. Ancak, bu faciadan sonra iş sağlığı ve güvenliği konusu tekrar gündeme geldi. Bu tür kazalardan sonra ders alınıp, hem yetkililer, hem iş verenler, bu tür kazaların daha asgariye indirilmesi için daha ciddi şekilde tedbir alınır diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy