Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı, 8 Nisan Çarşamba günü yapılan I. Oturumla başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Başkanlığı’nda saat 14.00’deki Meclis Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

TERÖR SALDIRISINA KINAMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, toplantı başında yaptığı kısa konuşmada, geçtiğimiz günlerde terör saldırısı sonucu Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinden dolayı yargı camiasına başsağlığı dileğinde bulundu. Saldırıyı kınayarak, savcı Kiraz’ın ailesi ve yakınlarına sabırlar dileyen Başkan Çakır, “Bu tür saldırıların son bulmasını diliyorum. Umarım, terörün son bulduğu, barışın hakim olduğu bir döneme gireriz. Biraz önce Belediyemiz önünde Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz ile birlikte ‘Kırmızı, Hayatın Rengi Olsun’ kampanyası başlattık. Bu kampanyaya uygun olarak umarım bu barış dalgası ülkemize ve dünyaya dalga dalga yayılır” dedi.

MALATYA’YA VE ADAYLARA HAYIRLI OLSUN
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuşmasında ayrıca 7 Haziran genel seçimleri ile ilgili de temennilerde bulundu. Seçime girecek olan siyasi partilerinin aday listelerini 7 Nisan tarihi itibariyle YSK’ya teslim ettiklerini belirten Başkan Çakır özetle, “Yapılacak olan seçimlerin, Malatya’mıza yakışan, demokratik bir seçim olmasını diliyorum. Malatya’mıza ve adaylarımıza hayırlı olsun. Hep beraber huzurlu bir seçim ortamı geçirmeyi temenni ediyorum” dedi.
Başkan Çakır’ın kısa konuşmasından sonra, gündem dışı verilen tekliflerin görüşülerek, gündeme eklenmesinin ardından, gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYONLARIN ÜYE SEÇİMİ YAPILDI
Büyükşehir Belediye Meclisi, gündemde yer alan ve 1 yıl görev yapacak olan Encümen üyeleri ile ihtisas komisyonlarının üye seçimlerini yaptı.

Gizli oylama ile yapılan Encümen üyeliklerine; Hasan Göğüs, Mehmet Karaman, Metin Mandal, Nurettin Karaaslan ve Ramazan Özcan seçildi.

Açık oylama ile yapılan İhtisas Komisyonlarına ise şu isimler seçildi:
Ulaşım Komisyonu Üyeliklerine; Mehmet Çınar, İlhami Mengi, Sebahattin Ateş, Mustafa Gülhaş, Nevzat Kızılaslan, Hukuk İhtisas Komisyonu Üyeliklerine; Ramazan Acar, Aziz Görgeç, Hasan Göğüş, Şefik Şengün, Durmuş Doğan, Günnur Tabel, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeliklerine; Nevzat Aslan, Hilal Acı, Aziz Görgeç, Meltem Kavuk, Mehmet Çınar, Şahin Özer, Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeliklerine; Durmuş Doğan, İrfan Pişgin, Mehmet Aslan, Selim Gültekin, Erdal Üstün, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine; Şefik Şengün, Necmettin Özcan, M. Metin Bölükbaşı, Rüstem Çatı, Fetahmet Bay, Nebi Yiğit, Mehmet Reşat Güzel, Hurşit Kuşcu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliklerine; Cumali Doğan, Murat Doğan, Hakan Çiftçioğlu, Mehmet Baysar, Kadir Yoldaş, Nevzat Kızılaslan ile Hüseyin Akkaya seçildiler.

2014 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ
Meclis Toplantısında 2014 Mali Yılı Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın faaliyet raporu da görüşüldü. Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, başkanlığı Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs’e bıraktı. Faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında, faaliyetlerle ilgili olarak meclis üyelerinden gelen soruları yanıtlayan Başkan Çakır, ayrıntılı bilgiler verdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin göz önünde olduğunu belirten meclis üyeleri, yapılan yatırım ve hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibine gönülden teşekkür ettiklerini belirttiler.

Yapılan görüşmelerin ardından 2014 Mali Yılı Büyükşehir Belediye Başkanlığı faaliyet raporu meclis tarafından kabul edildi.

MEZBAHA HİZMETLERİ İLÇE BELEDİYELERİNE DEVREDİLDİ
Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen mezbaha hizmetlerinin; ilçelerin merkeze uzaklığı ve hizmetlerin yerinden yürütülmesindeki faydadan dolayı, ilçe belediyelerine devredilmesi kararlaştırıldı. İlçeler tarafından yürütülecek olan mezbaha hizmetlerinin kontrol yetkisi ise Büyükşehir Belediyesi’nde olacak.

II. OTURUM 13 NİSAN’DA
Büyükşehir Belediye Meclisi, gündemde yer alan bazı maddeleri görüşerek karara bağlarken, bazılarını da ilgili komisyonlara havale etti. Büyükşehir Meclisi Nisan Ayı II. Oturumunun,13 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’de yapılmasını kararlaştırdı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy