Artık Türkülerimiz dünya sinemalarında da fon müziği oluyor."Exodus: Tanrılar ve Krallar" filminde Hz. Musa'nın düğün sahnesinde bir Arguvan türküsü olan 'Sunam' türküsü çalınıyor.

Ramses'in üvey kardeşi olarak yetiştirilen Hz. Musa'nın Yahudi olduğunu keşfetmesiyle başlayan hikaye, Musevilerin Mısır'dan çıkışını konu alıyor. 600 bin köleyi Ramses'in elinden kurtararak, onları tek bir yaratıcının olduğuna inandırıyor. 'Exadus' olarak tanımlanan bu göç hikayesinde, Hz. Musa'ya atfedilen birçok mit canlandırılıyor. Filmde asasını saplayıp denizi ikiye ayırması bölümünde ise izleyicileri çok çarpıcı görüntüler bekliyor.

1993'te Sivas'taki Madımak otelinde hayatını kaybeden Muhlis Akarsu'nun yorumu ile bilinen türkü, bir Arguvan Türküsüdür. Filmde İbranice, Arapça, Türkçe şarkıların bulunmasının yanında, filmin müziklerini yapan Alberto Iglesias daha önce Steven Soderbergh ve İranlı yönetmen Hüseyin Emin ile çalıştı. İspanyol bestecinin 'Tinker Tailor Soldier Spy' filmiyle Oscar adaylığı bulunuyor.

www.arguvan.bel.tr

Editör: İbrahim Halil Aksoy