Eğitim ve öğretimin Arguvan’ın tüm okullarında en güzel şekilde yapılabilmesi için belediyenin olanakları ölçüsünde tüm okulların yanında olduğunu belirten Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Arguvan, Türkülerin yanı sıra okur-yazar oranları ile halk arasında en çok bilenen ilçe olarak tanımlanmıştır. İstanbul’da Mehmet Engin adlı hemşerimizle ortak işbirliği ile bu kitapları okulumuza kazandırmış olduk. Biz istiyoruz ki çocuklarımız, İlçemize, Ülkemize daha faydalı daha yararlı birey olarak yetişsinler. Biz, Arguvan Belediyesi olarak tüm okulların ihtiyaçları konusunda elimizden geldiğince bu desteğimizi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Eğitime her zaman önem verdiklerini belirten Başkan Kızıldaş, “Eğitimin kalitesinin daha yükselmesi konusunda İlçe Milli Eğitimin ve öğretmenlerin gayret ve çabalarını görüyoruz. Karşılıklı diyalog ve çalışma ile yılsonunda eğitim kalitesini daha da yukarıya çıkaracağımızı umuyorum” diye konuştu.

Arguvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özmen Düz ise yaptığı açıklamada “Eğitimci olan Başkanımıza yaptığı yardımlar için teşekkür ediyorum. STK ve diğer kurumların da desteğini bekliyoruz. Bizimde gayemiz Arguvan’ın eğitim kalitesini yükseltmek ve örnek bir nesil yetiştirmek. Arguvan eğitime önem veren bir ilçedir. Başkanımızın okullarımıza desteklerinin devamını diliyoruz” dedi.

Arguvan Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Alman ise “Kitap bağışından dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gerçekten okumaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Belediyemizin okulumuza yaptığı yatırımlar büyüktür” şeklinde konuştu.


Arguvan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinden Özge Memiş ise “Gelen kitaplar güncel romanlar ihtiyacımız vardı böylesi kitaplara en büyük eksiğimizde bunlardı. Açıkçası bunları bekliyorduk. Getirdiğiniz için teşekkürler” dedi.
Konuşmaların ardından Arguvan Belediyesi tarafından kitap bağışında bulunuldu.

ARGUVAN TÜRKÜSÜ HOLLYWOOD'DA


Editör: İbrahim Halil Aksoy