Rakibi karşısında oldukça kötü bir oyun sonrası sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar, aldığı yenilgiye rağmen liderliğini korudu. Maçın ardından Malatya’ya dönen sarı-kırmızılılar, Bandırmaspor müsabakasının hazırlıklarına yarın başlayacak.

Yönetim formsuz oyuncuların dikkatini çekecek
Karşılaşma sonrası taraftarların sosyal medyada büyük tepki gösterdiği sarı-kırmızılı futbolculardan herhangi bir açıklama gelmezken, yönetimin formsuz olan bazı oyuncuların dikkatini çekeceği öğrenildi.

Yiğitcan cezalı durumuna düştü
Öte yandan sarı-kırmızılı takımda kart görüp cezalı duruma düşen oyuncular kervanına bu hafta da defansın önemli ismi Yiğitcan Erdoğan katıldı. Azubuike, Sadık ve Caner gibi 3 önemli oyuncusundan yoksun çıktığı Göztepe karşılaşmasında bu oyuncularının eksikliğini fazlasıyla hisseden Yeni Malatyaspor’da 4’üncü sarı kartını gören Yiğitcan, Bandırmaspor müsabakasında cezalı duruma düştü. Yeni Malatyaspor’da Azubuike ve Caner’in cezası biterken, direkt kırmızı gören ve 2 maç ceza alan Sadık ise 1 hafta daha takımdaki yerini alamayacak.

Lider ama galibiyete hasret
Bu arada son 3 haftada sadece 1 puan alabilen Yeni Malatyaspor, TFF 1.Lig’in 13. haftasını da lider kapattı. Rakiplerinin puan kaybettiği haftaları iyi değerlendirmeyen Malatya temsilcisi, galibiyete hasret kalmasına rağmen liderlik koltuğunu kimseye kaptırmadı. TFF 1.Lig’de Yeni Malatyaspor, en yakın takipçisi Göztepe’nin 1 puan önünde 26 puanla lider durumda bulunuyor.

Editör: İbrahim Halil Aksoy