Parti binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya’nın dün çok büyük bir faciadan kılpayı döndüğünü belirterek, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin inatla hayata geçirdiği trambüslerden biri içinde 20 yolcuyla hareket ederken yanmaya başladı. Bilindiği üzere trambüsler bu büyük kazadan önce de çeşitli trafik kazalarına sebebiyet verdi. Trafik güvenliğini ciddi sıkıntıya soktu” dedi.


Trambüslerin gündeme geldiği ilk günden itibaren Malatyalıların tepkisini çektiğini savunan Kiraz, “Siyasi görüşü ne olursa olsun Malatya’nın ortak paydası trambüs’ün Malatya için ideal bir taşımacılık olmadığı yönündeydi. Ancak Malatya Büyükşehir Belediyesi her ne hikmetse, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip bu araçları Malatya’ya getirtti” şeklinde konuştu.

Kiraz açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İhaleye giren tek firmaya ihale vermek yanlıştır’ dedik. İhaleyi alan firmanın bu işi ilk kez yapıyor olması yanlıştır’ dedik. Malatya’nın ulaşımına katkı sunmaz’ dedik, dinletemedik. Firmanın iş deneyimini araştırmadan, çok yüksek maliyetle ihaleye çıkmak, şehri boydan boya elektrik direkleriyle kaplamak, sonrasında Malatyalıların canlarını tehlikeye atmak olsa olsa AKP zihniyetinin ürünüdür.
Bizi bir tarafa bırakın, kendi milletvekilleri bile defalarca bu aracın yanlış olduğunu söyledi, işin uzmanları defalarca uyardı ama bu kenti yönetenler her ne hikmetse inatlaştılar. Bu inadın sebebini çıkıp anlatsınlar. Bu aracın zararını kimin karşılayacağını açıklansınlar. Aracın neden yandığını söylesinler. Diğer araçların aynı sıkıntıya sebep olup olmayacağını söylesinler. Ben yaptım oldu anlayışına son versinler”
“Yanan aracın kapıları açılmasaydı 20 vatandaşımızın canlarının hesabını kim verecekti?” diyen Kiraz, “Bu yangından sonra belediye başkanı ve ihaleyi bu şüpheli firmayı veren yetkililer kalan araçlara binip yolculuk yapsınlar. Şu bir gerçek ki skandallarla başlayan trambüs macerası tam bir fiyaskoya dönmüştür. Bu şartlar altında trambüsler ücretsiz yolcu taşısa bile yolcu bulamayacaktır”diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy