Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, iktidarın dış politikada ciddi bir çaresizlik yaşadığını ifade etti.

Büyütmek için resme tıklayın

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı twitterdan iktidarın dış politikasıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

İktidarın ciddi bir dış politika vizyonunun olmaması, Türkiye’yi küresel manada etkisi olmayan bir ülke haline getirmiştir diyen Karamollaoğlu, "Türkiye küresel manada etkisi olmayan bir ülke haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

İşte Karamollaoğlu'nun açıklamaları:

 Dışişleri Bakanı Sn. Çavuşoğlu 11. Büyükelçiler Konferansı'nda, “Yeniden Asya açılımını bugün buradan ilan ediyoruz,” dedi.Elbette Türkiye’nin çok taraflı diplomasi yürütmesi önemlidir.Bu doğrultuda Türkiye'nin Asya ülkeleri ile de her açıdan ilişki kurması ve bunları geliştirmesi ve ileri noktalara taşımasına dünya barışının sağlanması için ihtiyaç vardır.Küresel güçlerin coğrafyamızda ve ülkemizde taşıdığı emellerin önüne geçilmesi için eskiden var olduğu gibi, sınır komşularımız başta olmak üzere Asya ülkeleri ile bir araya gelmek, ekonomik ve siyasi işbirliklerinde bulunmak elzemdir.

Fakat iktidarın ciddi bir dış politika vizyonunun olmaması, Türkiye’yi küresel manada etkisi olmayan bir ülke haline getirmiştir.Ayrıca açıklamanın içerisinde her ne kadar Asya açılımı yapılacak deniyorsa da son aşamada adeta Trump’a umut bağlanmasını bir çaresizlik, şaşkınlık ve kafa karışıklığı olarak gördüğümüzü de ifade etmek istiyorum.Anlaşılıyor ki iktidar bugüne kadar takip ettiği politikaların tamamen iflas ettiğini görmüş, fakat içinde bulunulan krizden nasıl çıkılabileceği anlayışına sahip değildir. İşte bundan dolayı ciddi bir çaresizlik yaşamaktadır.

Editör: İbrahim Halil Aksoy