Karabük Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda son sezonda sahadan yenik ayrılan Fenerbahçe, 4. yıldız yarışının yaşandığı sezonda şeytanın bacağını kırdı. Raul Meireles, Emre Belözoğlu ve Hasan Ali Kaldırım'dan yoksun sarı-kanaryalar, zorlu deplasmandan 2-1 galip ayrılmayı başardı ve puanını 42'ye çıkardı. İsmail Kartal'ın ekibine galibiyeti getiren goller Selçuk Şahin (7') ve Emmanuel Emenike'den (58') geldi. Abdou Razack Traore'nin 75'inci dakikadaki golü farkı 1'e indirse de bu gol sonucu değiştirmeye yetmedi.

PENALTI TARTIŞMASI

Karabükspor farkı 1'e indirdikten sonra rakip kaleye 2. gol için yüklendi. Dakikalar 87'yi gösterdiğinde Karabükspor bir pozisyonda penaltı bekledi. Viola'nın havadan pasında, sol çaprazdan ceza sahasına giren Traore, Moussa Sow'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır pozisyonu devam ettirdi. 

SELÇUK ŞAHİN'DEN KLAS GOL

7. dakikada Fenerbahçe'nin atağında topu alan Diego, ceza alanı dışındaki Selçuk Şahin'e attı. Selçuk Şahin, kontrol ettiği topu düzgün bir vuruşla sağından ağlara gönderdi: 0-1

EMENİKE ESKİ TAKIMINA ATTI GOLÜ

Fenerbahçe, Emmanuel Emenike'nin 58. dakikadaki golü ile farkı ikiye çıkarttı. Caner Erkin'in kendi alanından savunma arkasına gönderdiği uzun pasta topla buluşan Emmanuel Emenike, ceza sahasına girer girmez kaleci ile karşı karşıya pozisyonda şutunu şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu. Süper Lig'deki son golünü 5. Haftadaki Beşiktaş derbisinde atan Emenike, 90 gün sorna gol sevincini yaşadı. 2 Sezon formasını giydiği Karabükspor'a karşı gol orucunu bozan Nijeryalı yıldız, gol sevincini takla atarak kutladı.

SON 15 DAKİKA NEFES KESTİ

Karabükspor, 75. Dakikada Abdou Traore'nin golü ile farkı bire indirdi. Ceza yayının sağ çaprazında topla buluşan Valentin Viola arka direğe hareketlenen Abdou Traore'ye doğru ortasını yaptı. Arka direkte rakibi Mehmet Topuz'un yanından kafa vuruşunu yapmayı başaran Abdou Traore topu ağlara gönderdi. Bu gol maçın da skorunu belirledi: 1-2.

13. dakikada ev sahibi takımın atağında Traore, topu ceza alanına ortaladı. Defansın uzaklaştırmak istediği top ceza alanı dışındaki Erdem Özgenç'in önüne düştü. Bu futbolcunun sert şutunda, meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy