Kılıçdaroğlu, CHP Malatya İl Başkanlığına telefonla bağlanarak, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kentin, Türk siyaset tarihinde önemli siyaset adamlarını yetiştirdiğini belirten Kılıçdaroğlu,Malatya'ya herkesin ayrı bir özen gösterdiğini ifade etti.

Malatya'da ufak tefek gerilimlerin olduğu yönünde kendisine haberler geldiğini aktaranKılıçdaroğlu, "CHP Genel Başkanı olarak siyasi görüşü, inancı, kimliği ne olursa olsun bütün Malatyalıları yürekten kucaklıyorum ve bütün Malatya'ya sağduyu davetini gönderiyorum. Kimse tahriklere kapılmamalı. Malatya kendi içinde barış içinde yaşayan bir kentimiz. Bakıldığı zaman bunu görüyoruz. Arada bir provokasyon yapmak isteyenler olabilir. Malatyalıların sağduyulu hareket edeceğini biliyorum." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya'nın farklı siyasi görüşlerden çok başarılı devlet adamları yetiştirmesinin önemine değinerek, hep birlikte demokrasi mücadelesi verdiklerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

"Bu demokrasi mücadelesinin gereğini yerine getirdik. Dört siyasi parti Cumhuriyet'e ve demokrasiye sahip çıkmak için bir ortak metin hazırlandı ve bu metin imzalandı. Biz buna 'demokrasi bildirgesi' diyoruz ve bu metin çok önemli. Meclis Başkanı tarafından okundu. Meclis bombalandığı zaman CHP'nin, AK Parti'nin, MHP'nin, HDP'nin milletvekilleri parlamentodaydı, görevlerinin başındalardı. Parlamento'yu terk etmediler. Dolayısıyla bir ortak payda geliştirdik ama Malatya ile ilgili bir haber geldi. Bazı gerginlikler oldu galiba. Fakat bu gerginliklere, Malatya'nın da özgür medyasının da ortam hazırlamasına izin vermememiz gerekiyor. Hepimizin böyle bir zorunluluğu var. Nasıl darbe konusunda medya halkı doğru bilgilendirdi ve halkı darbeye önleme açısında bir görev üstlendiyse,Malatya medyasının da böyle bir görevi var diye düşünüyorum."

 
Editör: İbrahim Halil Aksoy