Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Malatya programında ilettikleri dosyada esnaf ve sanatkar için 4 ana başlıkta taleplerde bulunduklarını aktararak, taleplerin şunlar olduğunu kaydetti:

Küçük sermayeleri ile faaliyet gösteren esnaf ve sanatkara emekli olunca, maaşından kesinti yapmak, bu insanlara “piyasadan çekilin” demektir. Bu durum küçük esnaf ve sanatkarı mağdur etmektedir. Açlık sınırının altında Bağ-Kur maaşı alan esnaf ve sanatkarımızdan yüzde 15 Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi kaldırılmalı, esnaf ve sanatkara somut bir müjde verilmelidir. Esnaf ve sanatkarın umut içinde olduğu, sizden beklediği en büyük müjde budur.

Esnaf ve sanatkarımızın teşvik edilmesi ve desteklenmesi gelinen rekabet şartları nedeniyle büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle hükümetimizden esnaf ve sanatkara 1 yıl geri ödemesiz 3 yıl vadeli, faizsiz en az 50 bin TL’lik destek teşviki bekliyoruz. 2023 hedefi için esnaf ve sanatkarımızın alt yapısını güçlendirmesi için böyle bir teşvik, can suyu olacaktır. Esnaf ve sanatkara verilecek olan destek, yeniden bu ülkenin ekonomisine ve insanına yatırım olarak geri dönecektir.

Ticari faaliyet içerisinde olan, sicil kaydı bulunan şoför, taksici, minibüsçü, nakliyeci ve servisçi esnaf için bir kereye mahsus olmak üzere araç yenilemesi için teşvik verilerek ÖTV ve KDV alınmayarak esnaf ve sanatkara bir kereye mahsus muafiyet müjdesi verilmelidir. Bu destek, şimdiye kadar hiç bir teşvik uygulanmasından yararlanmayan şoför esnafını, 2023 hedefine hazırlayarak piyasaya da önemli bir canlılık getirecektir. Böyle bir teşvik, hem otomotiv, hem banka sektörlerini olumlu yönde tetikleyeceği gibi, ulaşımdaki eski model araçların piyasadan çekilmesi içinde bir fırsat olacaktır.

Bağ-Kur’dan hizmet süreleri ve basamakları aynı olan esnaf ve sanatkarlarımız farklı maaş almakta. Verilen maaşlar ise yoksulluk sınırının altında tutulmakta. Bağ-Kur emekli maaşları iyileştirilmelidir. İşçiye, memura ve tüm emeklilere seyyanen maaşlarına zam yapılarak piyasa canlandırılmalıdır."

Sorun ve talepleri dosya dışında sözlü olarak da aktarma fırsatı bulduklarını ifade eden Keskin, “Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman esnaf ve sanatkarın taleplerine sıcak bakmıştır. Kayısıda yaşanan sorunların ve fiyatlardaki istikrarsızlığın bir nebze olsun çözümü için bu dönem devlet kuruluşlarınca kuru kayısı alınması talebinde de bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda gereken talimatlarını verdiler ve Milli Savunma Bakanımız bu konuyla yakından ilgileniyor” dedi.

ÜNİVERSİTEYE ONKOLOJİ HASTANESİ TALEBİ
Malatya ve bölgede kanser hastaları için bölgesel anlamda bir tedavi merkezine ihtiyaç olduğunu aktaran Keskin, “İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde bir Onkoloji Hastanesi kurulması içinde Sayın Cumhurbaşkanımızdan dosya ve sözlü olarak Malatyalıların talebini illettim. Turgut Özal Tıp Merkezi’ne bütünleşik kurulacak bir Onkoloji Hastanesi, ülke kaynaklarının verimli kullanılmasında, hükümetimizin sağlık uygulama politikasına uyumlu ve bölgenin kanser hastalarının mağduriyetini giderecek bu projeyle vatandaşlarımızın devletin şefkatli elini yanlarında hissettirecektir. Malatya ve bölgemiz için Onkoloji Hastanesi önemli bir açığı kapatacaktır. Günümüzün en önemli hastalıklarından birisi olan kanser tedavisi için bu hastanenin açılmasını Malatyalılar olarak talep ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza Onkoloji Hastanesi ile ilgili olarak ilettiğimiz destek talebinde bu hastaneye Recep Tayip Erdoğan Onkoloji Hastanesi isminin verilmesini de ayrıca aktardık. Rahmetli Turgut Özal ile Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin yan yana durmasından biz Malatyalılar olarak gurur duyarız. Malatya esnaf ve sanatkar camiası olarak, Malatya ve bölgemiz için çok önemli bir sağlık hizmetini karşılayacak olan Onkoloji Hastanesi ile ilgili olarak girişimlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy