Malatya Valiliği tarafından organize edilen programlar dahilinde, kentteki her bir resmi kurum müdür ve amiri, daha önceden belirlenen şehit ailesini ziyaret ediyor. Bu kapsamında Darende nüfusuna kayıtlı olan ve vatan savunması için hayatını kaybeden şehitleri anmak amacıyla şehit ailelerine ziyaretler düzenlendi. Ziyaret programına Darende Kaymakamı Ali Türk ve eşi Yasemin Türk, İlçe Garnizon Komutanı Jan. Üstğ. Rauf Özgenç, İlçe Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya, İlçe Müftüsü Ahmet Varol katıldı.

Kaymakam Türk, şehit aileleri ile sohbet ederek, onların ihtiyaç ve sorunlarını dinledi ve çocuklara hediyeler verdi. Şehit ailesinin kendilerine önemli bir emanet olduğunu vurgulayan Türk, ''Ne zaman, neye ihtiyacınız olursa, biz her zaman hazırız. Bizler bu devletin ve ay yıldızlı bayrağın altında huzur içerisinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onlar bu topraklar için, bu vatan için en değerli varlıkları olan canlarını feda etmekten çekinmemiş ve bu ülke için şehit düşmüşlerdir. Şehitlerimiz bize halkımızın emaneti olduğu gibi, siz değerli aileleri de bizlere onlardan kalan en kıymetli emanetsiniz. Kaymakamlık olarak her zaman yanınızdayız" diye konuştu.


Program kapsamında, Darende ilçesine bağlı Karabayır Mahallesinden Şehit Hamit Koçhan'ın ailesi, Yeşiltaş Mahallesinden Şehit Ali Gökçe'nin ailesi, Yavuzlar Mahallesinden Şehit Adem Keleş’in ailesi, Sungur Mahallesinden Şehit Hakan Ormancının ailesi, İbrahim Paşa Mahallesinden Şehit Ahmet Özgün’ün ailesi, Heyiketeği Mahallesinden Şehit Hasan Karagülle’nin aileleri ziyaret edildi. Ziyaretlerde İlçe Müftüsü Ahmet Varol tarafından dualarla şehitler rahmetle anıldı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy