Geçtiğimiz günlerde Belediye ve Emniyet arasında imzalanan TEDES protokolüne ev sahipliği yapan teknenin kaptan köşküne geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın gerçekten bu tekneye ihtiyacının olduğunu belirterek, “Karakaya Barajını şimdiye kadar belki de çok değerlendiremedik. Ama bundan sonraki süreçte baraja ulaşımı rahatlatıyoruz. Sahil yolu da şuanda tapulaştırmada güzergâh olarak belirleniyor. Yol ile birlikte baraj kenarı da canlanacak” diye konuştu.


Karakaya Barajı’ndan bundan sonra daha fazla yararlanmak istediklerini belirten Çakır, “Böyle bir geminin varlığı da çok önemli. Her türlü etkinlikte ve organizasyonda teknemiz kullanılabilir. Ulaşımda gezi amaçlı turistleri gezdirilebilir. Ben eski valimiz Ulvi Saran’a da bu tekneyi Malatya’ya kazandırdığından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Yine bakanlık tarafından yapılan ve test edildikten sonra askıya alınan gezi teknesi, hibe yoluyla Malatya Büyükşehir Belediyesine devredildi. 120 yolcu kapasiteli çok amaçlı tekne, gezi ve organizasyonların yanı sıra balık bulucu olarak da hizmet verebilecek.

Editör: İbrahim Halil Aksoy