Malatya’nın bütün ilçelerinde yol hizmetlerini sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kale ilçesinde de çalışmalarına devam ediyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Kale İlçesini, Pütürge İlçesine bağlayan 32 kilometre uzunluğundaki grup yolunun geçen yıl 9 kilometresini asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl da yolun 6 kilometresini asfaltladığı, geriye kalan 16 kilometrelik bölümde ise çalışmaların sürdüğü belirtildi. Açıklamanın devamında, “Büyükşehir Belediyesi Kale ilçesi Çanakçı ve Sarıot Mahalleri arasında, 2 kilometre uzunluğunda 6 metre genişliğinde yeni bir yol açtı. Açılan yolun bin 800 metrelik kısmını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri kalan 200 metrelik kısımda çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Mahmut Dursun Mahallesi’nde de 4 kilometrelik asfalt çalışmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Mahallesi’nde 1,5 kilometre, Kumluyazı’da da 3,5 kilometrelik asfalt çalışması yaptı. Halen Sarıot Mahallesi’nde asfalt çalışmalarını sürdüren ekipler, Kale ilçesinde Dedeköy ve Kozluca mahallelerinde de asfaltlama çalışmaları yapacak” bilgisi verildi.


Yapılan asfaltlama çalışmalarını değerlendiren mahalle sakinleri yapılan çalışmalardan dolayı mutlu olduklarını belirterek, Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler. Yol sorunlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldüğünü ifade eden vatandaşlar, “Kışın mahallelerimizin yolu çok kötü oluyordu. Büyükşehir Belediyemiz şimdi sıcak asfalt seriyor. Bu sorunumuzu çözen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçen bütün personellere teşekkür ediyoruz” dediler.

Editör: İbrahim Halil Aksoy