AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, kendisinin çözüm sürecine her şeyden bir önce anne ve kadın hassasiyetiyle yaklaştığını söyledi. HDP'nin kadın milletvekillerinde aynı hassasiyeti göremediğini ise şu cümlelerle vurguladı:"Annesiniz; bu ölen evlatlar sizin evlatlarınız olabilir. Allah hiç kimseye ama hiç kimseye evlat acısı vermesin. Çözüm sürecinin bitmesi, yeniden ölümlerin başlaması hangi insan ruhuyla tarif edilebilir, anlamak asla mümkün değil".

ERDOĞAN'SIZ İLK AK PARTİ KAMPI

Bu Afyon kampı Erdoğan'sız ilk istişare kampıydı. Yokluğu hissedildi mi, atmosfer nasıldı?
 
Kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan hepimiz için çok önemli bir lider, Türkiye için dünya için çok önemli bir lider. En son Başbakan olarak kurucu genel başkanımızla yaptığımız toplantı da Afyon kampıydı. Bu toplantı ise Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun ilk kez Genel Başkan olarak katıldığı kamp oldu. Ama öyle güzel bir ahenk ve iletişim oluşmuş vaziyette ki hem vefa hem de gelecek perspektifimiz açısından çok güzel bir tablo oluştu. Tabi sayın Cumhurbaşkanımızın varlığı her zaman ve her daim bizim yüreğimizde en üst köşede olacak. Ben ikisini yan yana koyduğumda "milletin adamları ve yeni Türkiye'nin adımları" diye tarif etmiştim. Yeni Türkiye'nin adımlarını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'yla birlikte atacağız inşallah. 
 
13 yılda 23 kamp... AK Parti kurulduğu andan itibaren istişareye önem veren bir parti. 23. İstişare toplantısı 13 yaşındaki bir parti için büyük bir başarıdır. Son yaptığımız Afyon Kampı'nda; çözüm süreciyle lgili olarak bakanlarımız ve parti yöneticilerimiz milletvekillerimizin sorularını, çözüm önerilerini varsa eleştirilerini aldılar. Dış politika ve ekonomi konularında toplantılar oldu. Sayın Başbakanımız, AK Parti'nin hafızası olan parti kurucularıyla bir araya geldi, çok duygusal anlar yaşandı. Sayın Başbakan ve kurucular arasında oluşan o bağ çok muhteşemdi. AK Parti'nin bir veda değil bir vefa partisi olduğunun en büyük göstergelerinden birisi de bu oldu. 

AK PARTİ'DE ÇÖZÜM SÜRECİ ÇATLAĞI MI? 
 

Çözüm süreciyle ilgili bazı milletvekillerinin eleştirilerinin yükseldiği medyaya yansıdı. AK Parti kendi içinde çözüm sürecinde çatlak mı yaşıyor mu? 
 
Asla, o çatlağı dile getirenlerin her zaman hevesleri kursaklarında kalmıştır. Geçmiş dönemde hatırlayın, Gezi Olayları esnasında "parti bölünüyor, parçalanıyor" dendi dimdik ayakta kalan bir grubumuz vardı. 17-25 Aralık'ta "parti bölündü, parçalandı" dendi hepsinin hevesi kursağında kaldı. Tuzlukların dökülmesiyle birlikte bizim grubumuzun sapasağlam olduğu, çatıdan bir kaç tuğlanın düşmesinin bizim için hiç bir anlam ifade etmediğini bütün Türkiye gördü. 30 Mart'ı yaşadık,10 Ağustos'u yaşadık. Ve AK Parti grubunun nasıl sapasağlam bir grup olduğunu tüm Türkiye'ye de ispat etmiş olduk. 
 
Biz her zaman konuşuyoruz, onlar yeni konuşuluyor sanıyorlar. Tüm bölge milletvekilleriyle yapılan istişare toplantılarında bunların hepsi konuşuldu zaten.Ama tekrardan bir kez daha herkes "çözüm süreci ve kamu düzeniyle alakalı ne diyor" diye, görüşler, kanaatler ortaya konuldu.  Orada süreci çok iyi götüren arkadaşlarımız var. Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Beşir Atalay, Bülent Arınç, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ... Ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun süreci kendi başkanlığında götürüyor olması çok anlamlı. Bizim kendi içimizde hiç bir şekilde çatlağımız olmaz. En güzel kanaati Sayın Başbakanımız genel değerlendirme esnasında bakanlarımızla yaptı ve "hiç bir şekilde çözüm süreci kamu düzeninin alternatifi değildir" dedi. 

 "ÇÖZÜM SÜRECİNİ İNSAN ODAKLI GÖTÜRMEK ZORUNDAYIZ"
 
Bu eleştiriler kampta nasıl değerlendirildi? 
 
Çözüm süreci çok netameli ve ince bir yol. Bu yola çıkarken her türlü riski alacağımızı bilerek yola çıktık. Birlik ve Kardeşlik projesi diye yola çıktık, çözüm süreci diye devam ediyoruz. Tabi ki bölgenin vekilleri hem de diğer bölgelerde siyaset yapan hem yerelde hem de genelin sesini duyuran arkadaşlarımız çözüm süreciyle ilgili kanaatleri mutlaka konuşulmalıydı. Biz yeni Türkiye'de "Konuşan Türkiye" diyor ve sivil toplum toplantıları başlatıyoruz. Bunu yaparken kendi içimizde, milletvekili arkadaşlarımızın ya da parti kurucusu arkadaşlarımızın kampa katılan arkadaşlarımızın kanaatlerini her alanda dile getirmesi çok normal. Bu bizim parti içerisinde her zaman ve her daim vardı. İlk kez olan bir şey değil. Her zaman her daim interaktif görüş alışverişi yapılır ve konuşulurdu. 

http://oznurcalik.com.tr/

Editör: İbrahim Halil Aksoy